Record! Nieuwe Netflix-film meer dan 30 miljoen keer bekeken in eerste weekend

Netflix heeft weer een succes te pakken en zoals we inmiddels wel gewend zijn, vertellen ze dat graag. De streamingdienst deelt de laatste tijd steeds vaker kijkcijfers, maar alleen als ze goed zijn. Nou, dat geldt zeker voor hun nieuwste Original film. Murder Mystery met Adam Sandler en Jennifer Aniston staat sinds 12 juni op Netflix en brak dit weekend meteen een record.

30.869.863. Dat is het exacte aantal Netflix-abonnees dat dit weekend naar Murder Mystery heeft gekeken. Daarmee is dit de Netflix film met het beste openingsweekend ooit. Vooral in Noord-Amerika deed de nieuwe Adam Sandler film het uitstekend. Daar keken ruim 13 miljoen mensen naar Murder Mystery. De overige 17 miljoen kijkers kwamen uit de rest van de wereld.

Beste openingsweekend op Netflix ooit

En dat zijn geen mensen die de film per ongeluk gestart hebben en vervolgens meteen doorzappen. Ondanks dat Netflix vaak geheimzinnig doet over cijfers, zijn ze wel eerlijk over wat ze tellen als een ‘view.’ Voor een serie rekenen ze dat een kijker in ieder geval één hele aflevering gezien moet hebben. Voor een film, zoals Murder Mystery, telt hij pas als view wanneer de kijker op zijn minst op 70% van de speelduur zit.

Netflix Is A Joke on Twitter

🚨ADAM SANDLER AND JENNIFER ANISTON BREAKING NEWS ALERT🚨 30,869,863 accounts watched Murder Mystery in its first 3 days – the biggest opening weekend ever for a Netflix Film. 13,374,914 accounts in the US and Canada, and 17,494,949 more worldwide.

We kunnen dus wel stellen dat Murder Mystery een succes is, maar is het ook een goede film? Dat blijft lastig om te beoordelen, want het is een Adam Sandler film. Zodra zijn naam ergens bij staat, klimmen mensen in de pen. Hij is een beetje de Nickelback van de filmwereld. Je mag zijn films eigenlijk niet goed vinden, maar daar gaan wij niet in mee.

Adam Sandler en Jennifer Aniston in Murder Mystery

Ondergetekende heeft de film gezien en Murder Mystery is niet goed, maar wel gewoon vermakelijk. Soms is het heerlijk om je verstand op nul te zetten en gewoon een simpele film te kijken. Dat is precies wat deze Netflix Original is. Dus als je geen anti-Sandler persoon bent, is dit gewoon een aanrader. Het is namelijk precies wat je mag verwachten van een Adam Sandler film.

Murder Mystery | Trailer | Netflix

When an NYC cop (Adam Sandler) finally takes his wife (Jennifer Aniston) on a long promised European trip, a chance meeting on the flight gets them invited to an intimate family gathering on the Super Yacht of elderly billionaire Malcolm Quince. When Quince is murdered, they become the prime suspects in a modern day whodunit.

De Netflix Original Murder Mystery gaat over een door Adam Sandler en Jennifer Aniston gespeeld stel die na vijftien jaar eindelijk op huwelijksreis gaan. In Spanje ontmoeten ze een door Luke Evans gespeelde miljardair die ze uitnodigt om op zijn jacht mee te reizen naar Frankrijk. Niks lijkt een heerlijke reis in de weg te staan totdat de steenrijke oom van Luke Evans vermoord wordt. Adams Sandler en Jennifer Aniston zijn meteen hoofdverdachten en moeten op de vlucht om zo hun eigen onschuld te bewijzen.

Benieuwd wat er deze week nog meer is verschenen op Netflix? Klik dan hier voor onze update. Op zoek naar een recordbrekende serie op Netflix? Klik dan hier.

Complex

Reageer op artikel:
Record! Nieuwe Netflix-film meer dan 30 miljoen keer bekeken in eerste weekend
Sluiten