Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 16 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Recensie: Wewe en Mimi veroveren je hart in The Elephant Queen

De filmrecensies van Manners Magazine verschijnen tegenwoordig op pagina tien van de krant Metro, in het weekend lees je ze hier. Afgelopen vrijdag verscheen onder meer de recensie van The Elephant Queen, een prachtige en emotionele natuurdocumentaire op Apple TV+

Recensie: The Elephant Queen op AppleTV+

Bij de meeste natuurdocumentaires schiet je van het ene naar het andere continent en van diersoort naar diersoort. The Elephant Queen is wat dat betreft een oase van rust. Je volgt een kudde tuskers (savanneolifanten met uitzonderlijk lange slagtanden) in Kenia. Hun hele jaar staat in het teken van watermanagement. Hoe lang kan er nog gedronken worden uit een poel, waar komt de volgende regenbui, hoe ver is dat lopen en is het kroost daar al klaar voor? Moeder Mala, de leider van de kudde, is degene die dit allemaal aanvoelt en bepaalt.

Wewe en Mimi veroveren je hart

Centraal staan ook de jonge olifantjes Wewe en Mimi. Uit hun levenstocht blijkt hoe mooi de natuur is, maar ook hoe keihard die kan zijn. Alle dieren die de directe leefomgeving delen met de olifanten worden ook gevolgd. Visjes die in een waterpoel eitjes achterlaten op poten van olifanten, bijvoorbeeld. Daarnaast volg je het leven en de voortplanting van nijlganzen en kikkers, die altijd alert moeten zijn voor die reusachtige poten.

The Elephant Queen is een prachtige en emotionele documentaire. De makers laten jou nadenken over stropers en het klimaat, zonder daar een woord over te reppen. Bij sommige natuurdocumentaires ligt dat er net iets te dik bovenop, al moet de boodschap natuurlijk wel verspreid worden. Absolute kijktip.

The Elephant Queen is nu te zien op Apple TV+.

Natuurdocumentaires op Netflix

Heb je geen Apple TV+? Niet getreurd, Netflix staat vol met prachtige natuurdocumentaires. Bekijk hier onze top 11.

? Check ook deze recensie: Adam Sandler breekt zijn stigma in Uncut Gems op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Recensie: Wewe en Mimi veroveren je hart in The Elephant Queen
Sluiten