Recensie: Harley Quinn (Margot Robbie) kan Birds of Prey niet redden

De filmrecensies van Manners Magazine verschijnen tegenwoordig op pagina tien van de krant Metro, in het weekend lees je ze hier. Afgelopen vrijdag verscheen onder meer de recensie van Birds of Prey.

Recensie: Birds of Prey

In 2016 schotelde DC ons Suicide Squad voor. Een veelbelovende film waarin niet de superhelden, maar de slechteriken het voor het zeggen hadden. Binnen dit bonte gezelschap viel ook Harley Quinn, het gestoorde vriendinnetje van Joker. Margot Robbie nam deze rol voor haar rekening en was, samen met de soundtrack, één van de weinige redenen om een kaartje te kopen voor Suicide Squad. Deze knotsgekke dame verdiende daarom een herkansing en die heeft ze nu gekregen in Birds of Prey.

Het resultaat is een betere film dan haar voorganger, maar niet de knaller waarop je hoopt. Dat staat los van Margot Robbie als Harley Quinn. Zij doet haar werk uitstekend, maar alles daaromheen valt helaas wat tegen. Om lijn te brengen in de chaos die Harley sticht, is er een verhaallijn bedacht die draait om drie andere heldinnen.

Helaas zijn ze allemaal te nietszeggend en dat geldt ook voor het plot. De keiharde over-the-top actiescènes, kleurrijke vormgeving en het hoge tempo kunnen veel maskeren, maar niet dat Birds of Prey onderaan de streep de verwachtingen niet kan waarmaken. De conclusie is dat Margot Robbie als Harley Quinn de film niet kan redden. En hetzelfde geldt voor Ewan McGregor als Roman Sionis dan wel Black Mask.

Birds of Prey is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Harley Quinn: Birds of Prey

Warner Bros. heeft de titel van de film Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn’s veranderd in Harley Quinn: Birds of Prey. Dit besluit kwam nadat bezoekcijfers tijdens het eerste weekend tegenvielen. Of dit gaat helpen? We gaan het zien.

? Check ook: Marvel vs. DC Comics: Avengers regisseurs komen met interessante documentaireserie

Reageer op artikel:
Recensie: Harley Quinn (Margot Robbie) kan Birds of Prey niet redden
Sluiten