Style 17 dec 2018 Jan de Raab

PUMA gaat de modernste sneaker van de jaren ’80 opnieuw uitbrengen

Hou je ervan om fanatiek bezig te zijn in de sportschool? Heel verstandig en lekker gezond. Bovendien kun je jouw prestaties op de voet volgen met je tracker of je smartwatch. Bijvoorbeeld die van Apple. Alhoewel je er ongetwijfeld niet meer van staat te kijken dat je al je prestaties via die technologie binnen handbereik hebt, is er ooit een tijd geweest dat zoiets gewoon niet mogelijk was. Toch was Puma toen al hard op weg om de eerste echte tracker te ontwikkelen. Hoog tijd om even terug te reizen in de tijd.

We schrijven anno 1986. MS-DOS was hot, de USB-aansluiting bestond nog niet en van een GSM telefoon hadden nog maar weinigen gehoord. Het internet was pure toekomstmuziek en de Bulletin Board Systems waren net in opkomst. In dat pre-technologie tijdperk was het PUMA die al toekomst zag in een mobiele tracker. Dat hyper moderne stukje technologie bevond zich niet om je pols, maar aan de achterkant van je sneakers.

Puma RS Computer: anticiperen op de toekomst

De PUMA sneaker was voorzien van een soort mini-computer aan de achterkant van de schoen. Heel revolutionair, je kan het ding zelfs verbinden met je computer thuis. Was je één van de gelukkigen die zich dat konden veroorloven, dan was je al gauw het onderwerp van gesprek op elk feest. Aan alle goede dingen komt een einde, dus ook aan het revolutionaire idee van PUMA. Nu, een kleine 32 jaar later gaat datzelfde PUMA het aloude concept van stal halen en presenteert men het als de PUMA RS Computer. Een klassieke look met een echt hi-tech device.

The First Computerized Running Shoe 1986: The Puma COMDEX RS Computer

Via www.defynewyork.com

De originele PUMA RS Computer oogde wellicht wat ‘nerdy’ maar deed wel wat het moest doen. De verzamelde data kon je zelf via een kabel verbinden met je Commodore 64. Inderdaad die dikke lompe kabel. Dat de sneaker zijn tijd ver vooruit was zal je niet verbazen, dit zag je overigens ook terug in de verkoopcijfers.

Reboot

Op het oog lijkt het een stuk nostalgie. Toch gaat PUMA de Puma RC Computer opnieuw uitbrengen, dit keer voorzien van techniek wat het geheel meer van de tijd laat zijn. Je zult er overigens wel snel bij moeten zijn. De sneaker is slechts in een kleine oplage geproduceerd. Wees snel, er worden er maar 86 van geproduceerd.

De nieuwe Puma RS Computer zijn te koop in een zeer klein aantal winkels, onder andere in Berlijn, Tokio en Londen. Het design is niet echt aangepast, verwacht dus geen super moderne sneaker. Verschillen met het oude model zijn er wel. Zo zit er nu een accelerometer in met een geheugenfunctie. Je device verbinden via Bluetooth is natuurlijk aanwezig, net als een USB-poort. Een prijs kunnen we niet noemen, maar ga er gerust vanuit dat het niet goedkoop is.

Meer toffe nieuwe sneakers ontdekken? Klik dan hier.

Want

Reageer op artikel:
PUMA gaat de modernste sneaker van de jaren ’80 opnieuw uitbrengen
Sluiten