Jelle van Es
Jelle van Es Films & Series 11 dec 2017

Trailer! ‘Ready Player One’ is dé nieuwe knaller van Steven Spielberg

Steven Spielberg komt begin volgend jaar met een nieuwe film: Ready Player One. De film moet eind maart in de bioscopen gaan draaien en nu hebben we de eerste uitgebreide trailer van de film.

Ready Player One is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2011 uitkwam. De film neemt je, net zoals het boek, mee naar het jaar 2045. Het is een lekkere puinzooi op aarde en de wereld staat eigenlijk op het punt van instorten. Maar in plaats van een complete wereldoorlog, is de mensheid redelijk rustig. Men kan via de virtuele wereld van OASIS even de problemen vergeten.

Deze wereld is gemaakt door James Halliday, zeg maar de Elon Musk uit de film. Als Halliday op een dag overlijdt, stuurt hij een laatste boodschap naar de wereld. Daarin vertelt hij dat hij een geheim heeft achtergelaten in OASIS. Degene die het vindt, krijgt de enorme erfenis van Halliday bijgeschreven. Dat is een bedrag die in de achterlijke hoge cijfers loopt, waardoor zo’n beetje de hele wereld in OASIS op zoek gaat.

Ook Wade Watts, de hoofdrolspeler van de film. Watts zijn leven is eigenlijk best wel matig, dus hij spendeert al veel tijd in OASIS. En hij doet het goed in zijn zoektocht. Zo goed dat bedrijven hem in de smiezen krijgen. Zij zijn ook op zoek naar het geheim om zo zelf het enorme bedrag binnen te slepen en moeten niks hebben van de concurrentie van Watts. Wat volgt is een strijd binnen OASIS zelf, maar ook zeker daarbuiten.

Ready Player One screenshots

In de film zijn rollen weggelegd voor Tye Sheridan (“X-Men: Apocalypse,” “Mud”), Olivia Cooke (“Me and Earl and the Dying Girl,” “Bates Motel”), Ben Mendelsohn (“Rogue One – A Star Wars Story,” “Bloodline”) en T.J. Miller (“Deadpool,” “Silicon Valley”). Wil je meer films en entertainment? Bezoek dan zeker ons media-overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer! ‘Ready Player One’ is dé nieuwe knaller van Steven Spielberg
Sluiten