Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 7 mrt 2018

Mercedes vreest de RB14 van Max Verstappen

De start van het nieuwe Formule 1-seizoen komt steeds dichterbij. Alle ogen zijn vooral gericht op Red Bull Racing, want de belangrijkste vraag is nog steeds of Max Verstappen dit jaar kan gaan strijden om de titel.

Ondanks een wat stroeve start, begint het team van Max Verstappen en Daniel Ricciardo steeds beter te presteren. Op het circuit van Barcelona kwam de RB14 vandaag namelijk uitstekend voor de dag. Vlak na de lunch brak de Australische teamgenoot van Verstappen namelijk het baanrecord op het circuit waar Max zijn eerste Grand Prix won.

Red Bull komt met heel goed nieuws over de nieuwe bolide van Max Verstappen

De RB14 is tot zo ver het snelste

De altijd goedlachse Daniel Ricciardo stuurde zijn RB14 in recordtijd over het circuit en klokte een tijd van 1.18,047. De snelste tijd ooit op deze iconische baan. Hij was daarmee drie tienden sneller dan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Ricciardo reed zijn tijd overigens wel op de nieuwe hypersoft band, terwijl Hamilton zijn snelste tijd heeft gereden op de ultrasoft. De kans is dus best groot dat de Mercedes-coureur nog onder de 1.18 gaat duiken. Volgens bandenproducent Pirelli is 1.16 zelfs mogelijk.

Toch is Mercedes-teambaas Toto Wolff er nog absoluut niet zeker van dat zijn team dit seizoen weer het beste gaat zijn. De Oostenrijker liet tegenover Sky Italië namelijk weten dat ze op dit moment niet de snelste zijn. Opvallend genoeg noemt hij Red Bull als het team dat op dit moment over de beste auto beschikt. Zorgen maakt de oud coureur zich nog niet, want volgens hem zijn de verschillen in de top klein.

Grote upgrade voor Max Verstappen

Red Bull zelf wil hier nog geen uitspraken over doen en blijft stug doorgaan met rondjes rijden. Ook Max Verstappen vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over welk team de beste auto heeft. “We zien het in Australië wel. Het is nog te vroeg om te speculeren. De grote vraag is hoe sterk onze concurrenten gaan zijn.”

Het belangrijkste is dat Red Bull tot zover goed kan meekomen met Ferrari en Mercedes. Dit biedt goede hoop voor de start van het seizoen en wie weet heeft het team nog wel een geheim achter de hand. Er wordt namelijk gespeculeerd dat de RB14 nog voor de eerste race in Australië een flinke upgrade gaat krijgen.

Is de RB14 een winnende auto?

Of dit echt waar is en hoe groot de update gaat zijn, is nog onduidelijk. Max Verstappen wil het in ieder geval nog niet bevestigen, maar riep de fans wel op om het team in de gaten te houden. “Ik kan iedereen alleen adviseren om hun ogen open te houden,” aldus Verstappen. Het ziet er tot zover uitstekend uit voor de Nederlander, dus Laat het seizoen maar beginnen!

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mercedes vreest de RB14 van Max Verstappen
Sluiten