Disney elimineert originele Darth Maul na expliciete Instagram-post

Disney heeft duidelijk grote plannen voor Star Wars. Dan hebben we het niet over de moeizame pogingen op het witte doek, maar over Disney+. Tijd voor Darth Maul!

The Mandalorian deed wat de peperdure nieuwe trilogie en spinoffs niet voor elkaar kregen: scoren bij diehard fans. De serie was een groot succes en zorgde ervoor dat Disney+ alle verwachtingen wat abonnee-aantallen betreft wist te overtreffen.

Disney+, Star Wars en Darth Maul

Dat smaakt naar meer. Niet alleen in de vorm van een tweede seizoen met Baby Yoda, maar ook in de vorm van een soort mini-MCU. Een cinematic universe à la Marvel, maar dan met Star Wars-series op Disney+. Series die overlappen en op elkaar inhaken.

Over die plannen kun je hier meer lezen. Verschillende personages zijn al genoemd door betrouwbare bronnen, waaronder een jonge Lando gespeeld door Donald Glover en een eigen serie voor publiekslieveling Darth Maul.

Hij maakte al zijn opwachting in het briljante laatste seizoen van The Clone Wars, maar ook in live-action kunnen fans op meer Darth Maul rekenen.

Tijd voor Ray Park

Vanuit meerdere hoeken doen namelijk geruchten de ronde dat Disney de slechterik een eigen serie wilt gaan geven, waarbij het personage uit de prequels ook op zal duiken in andere series. Bijvoorbeeld in The Mandalorian.

Diehard fans denken dan meteen aan één naam: Ray Park. Hij is degene die de in de films zelf vrij kleine rol vertolkte, en sindsdien vol enthousiasme online en op cons zijn liefde voor het personage en Star Wars in het algemeen deelt.

Slecht nieuws

Toch is er nu slecht nieuws: het verhaal van Darth Maul gaat verder, maar zonder Park. Althans, dat is wat LRMonline beweert op basis van bronnen binnen Lucasfilm.

Volgens die publicatie hebben Lucasfilm en Disney “besloten om verder te gaan met Darth Maul, maar zonder Ray Park.”

Je hoeft niet lang te graven om een voor de hand liggende reden te vinden. De acteur kwam recentelijk in opspraak door een op zijn zachtst gezegd opmerkelijke video op Instagram.

Expliciete video op Instagram

In die expliciete post filmde Park zichzelf terwijl hij een blowjob kreeg. Niet alles was te zien, maar de boodschap die de acteur wilde overbrengen was duidelijk: hij had het zeer gezellig met zijn (hopelijk) vrouw.

Een boodschap die (helaas) ook het familievriendelijke Disney heeft bereikt. Park heeft de video al lang verwijderd, maar de schade is dus hoogstwaarschijnlijk al gedaan: de Grote Muis wil koste wat zijn nette imago in stand houden en zal zich niet meer branden aan de acteur.

Juist nu het volgende grote hoofdstuk voor Darth Maul aanbreekt, is de timing perfect om een jongere acteur in te schakelen.

LRMOnline

Reageer op artikel:
Disney elimineert originele Darth Maul na expliciete Instagram-post
Sluiten