Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Life 12 okt 2020

Recordbedrag: rapper Logic betaalt tonnen voor zeldzame Pokémon-kaart

Rapper Logic heeft afgelopen weekend maar liefst 220.574 dollar uitgegeven aan één oude Pokémon-kaart, en daar bleef het niet bij.

Pokémon is niet voor niks de grootste media-franchise ooit. Er gaan serieuze bedragen om in de wereld van Pikachu, Ash en Charizard.

Pokémon-kaarten: big business

De games, anime, films, speelgoed, kleding, Pokémon Go en ga zo maar door: de franchise wordt al bijna 25 jaar aan alle kanten uitgemolken.

Maar waar pas echt serieuze handel in is te bedrijven, zijn Pokémon-kaarten. Kartonnen kaartjes waarmee je de officiële trading card game kunt spelen. Op de basisschool gooide je ze waarschijnlijk achteloos rond, terwijl er nu juist in die oudere nostalgische kaarten bizarre bedragen om gaan.

Vorig jaar zetten onze collega’s van WANT al de meest waardevolle Pokémon-kaarten op een rijtje. Een artikel dat we vrijwel wekelijks zouden moeten bijwerken, want telkens weer duiken er kaarten op die voor tonnen zijn verkocht. Onlangs nog wisselde bijvoorbeeld de nummer X uit dit artikel voor 230.000 dollar van eigenaar.

Rapper Logic slaat toe

Wie zijn al die miljonairs die tonnen over hebben voor een kartonnen kaartje? Nou, in het geval van een recente recordaankoop kunnen we een makkelijk antwoord op die vraag geven.

Afgelopen zaterdag werd er een first-edition Charizard verkocht voor 220.574 dollar. Dit keer kennen we allemaal de koper. Dat was namelijk niemand minder dan rapper Logic. Afgelopen juli bracht hij het album No Pressure uit, wat volgens de 30-jarige artiest zijn laatste album is.

Sindsdien is hij vooral bezig met streamen op Twitch, waar hij een deal mee heeft, zijn pasgeboren zoontje en… het openen van Pokémon-kaarten voor zijn miljoenen volgers.

Naast het openen van waardevolle oude pakjes kaarten, waarvan je dus niet weet wat erin zit, kocht hij afgelopen weekend zijn droomkaart: de allereerste Charizard. De betaalde 220.000 dollar is een absoluut recordbedrag voor de kaart.

Jongensdroom komt uit

Daar had Sir Robert Bryson Hall II, zoals Logic eigenlijk heet, een goede reden voor, zo legt hij uit op Instagram:

“Toen ik een kind was, hield ik ontzettend veel van Pokémon, maar kon ik de kaarten niet betalen”, aldus de rapper. “Als volwassene heb ik elke cent die ik heb verdiend gespaard om te kunnen genieten van iets waar ik al sinds mijn kindertijd van hou. Het is alsof ik als volwassen man iets terugkoop van iets dat ik nooit had kunnen krijgen. Het draait niet om het materiële aspect, het gaat om de ervaring.”

En het feest gaat door

Overigens bleef het afgelopen weekend niet bij die aankoop. Vrijdag deelde Logic op Instagram al een video van een set aan ongeopende pakjes kaarten die hij voor 23.000 dollar had aangeschaft. Tja, ongeopende pakjes uit de jaren negentig zijn nou eenmaal schaars. Zijn fans konden meekijken.

YouTuber Logan Paul had toevallig ook een groot Pokémon-weekend. Hij opende tijdens een livestream voor zijn fans 200.000 dollar aan pakjes Pokémon-kaarten. Het aantal kijkers? 6.3 miljoen. Paul feliciteerde Logic op Instagram met zijn zeldzame kaart.

Je merkt het al: Pokémon is allesbehalve passé. Het openen van pakjes kaarten is een hele categorie en wereld aan video’s an sich op YouTube. De spanning van vroeger herbeleven terwijl YouTubers voor jou honderden of zelfs duizenden dollars uitgeven: er zijn slechtere manieren om je tijd te besteden. Hoe dat eruit ziet? Zo:

CNet

Reageer op artikel:
Recordbedrag: rapper Logic betaalt tonnen voor zeldzame Pokémon-kaart
Sluiten