Range Rover Evoque review: dé stijlvolle SUV voor avontuurlijke mannen

In de laatste jaren is de verkoop van SUV’s omhoog geschoten. We willen geen sedans, stationwagens of hatchbacks meer. De consument wil een hoge auto, veel ruimte en als het even kan een stoere uitstraling. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer merken met nog meer hoge modellen op de markt komen. Maar waarom zou je daar voor gaan als er ook merken zijn die gespecialiseerd zijn in auto’s die hoog op de poten staan?

In dat geval kom je natuurlijk al snel uit bij het op één na oudste terreinwagen merk ter wereld: Land Rover. Sinds 1948 rollen hier praktische onverslaanbare terreinwagens van de band. Auto’s die zelfs onder de zwaarste omstandigheden en op op ieder terrein hun mannetje staan. ongenaakbaar, maar voor de gewone consument is dat tegenwoordig niet zo belangrijk. Die wil liever comfort, luxe en een stijlvolle uitstraling.

Stoer, stijlvol en sexy

Als je zo iemand bent die op zoek is naar het beste van twee werelden, dan kun je niet om de Land Rover Range Rover Evoque heen. Sinds 2011 is dit de bolide waarmee Land Rover de strijd aangaat met de luxe SUV’s van Audi, BMW, Mercedes en Volvo. Dat is zeker geen gemakkelijke opgave, maar de Evoque heeft een aantal wapens waarmee het de concurrentie behoorlijk lastig kan maken.

Land Rover Evoque review

Om te beginnen bij datgene wat het meeste opvalt: de looks. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar we kunnen het ons bijna niet voorstellen dat je de Range Rover Evoque niet mooi vindt. De Evoque weet een stijlvol uiterlijk te combineren met de stoere looks van een terreinwagen. Hij leunt daarin wel duidelijk meer richting het stijlvolle, maar doet dat wel zonder het ruige en sportieve gevoel van een Land Rover te verliezen.

SUV met klasse

Van de in het oog springende grill tot de gestroomlijnde daklijn en het gespierde body. Alles is mooi in balans. Hierdoor valt hij op zonder opvallend te zijn. De Evoque schreeuwt niet om aandacht door middel van een apart design of vreemde uiterlijke kenmerken. Nee, deze SUV van Land Rover houdt het classy en dat is precies waarom je toch weer iedere keer nog even omkijkt wanneer je de parkeerplaats afloopt. Sexy vanuit iedere hoek.

Land Rover Evoque review

Ook aan de binnenkant is de Evoque meer dan in orde. Het interieur is simplistisch en stijlvol. Strak, clean en je voelt dat de gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn. Het touchscreen ziet er netjes uit het is eenvoudig om alle functies te bedienen. Bij de luxere modellen, zoals de Evoque die wij reden, krijg je een tweede touchscreen voor de airco en verwarming, elektrische en verwarmde stoelen, pulserende koplampen, automatische achterklep en een volledig digitaal display.

Slimme achteruitkijkspiegel

Misschien wel de leukste en tofste upgrade die je kunt krijgen op de Range Rover Evoque is de ClearSight-achteruitkijkspiegel. Op het eerst oog is het een spiegel zoals je gewend bent, maar dat verandert met een druk op de knop. Opeens wordt duidelijk dat hij tevens als scherm dient. Hierop zie je met behulp van een camera wat er achter je gebeurt. Zo heb je maximaal zicht en dat is geen overbodige luxe. Door het kleine achterraam zie je met de conventionele spiegel namelijk niet heel goed. Deze ClearSight-achteruitkijkspiegel is dus meer dan een hebbedingetje.

How to use the ClearSight Rear View Mirror – Range Rover Evoque (20MY)

A ClearSight rear-view mirror uses a camera and a mirror-integrated display. The ClearSight rear-view mirror camera mode displays a wide-angle camera view of the area behind the vehicle. *Nolita Grey limited to First Edition 20MY. *ClearSight Rear View Mirror is an optional feature, subject to local regulations.

De Range Rover Evoque blinkt uit in gemak en comfort. Alle functies werken goed en zijn functioneel. Daarnaast kun je de stoel en de stand van het stuur op vele verschillende manieren aanpassen. Zoek even naar je favoriete setting en je kunt uren comfortabel achter het stuur zitten. We reden zelf met de Evoque naar Versailles en weer terug. We hebben dus heel wat uren doorgebracht in deze heerlijke SUV. Op dat gebied blinkt hij zeker uit. Je raast in optimale comfort over de Franse tolwegen.

Ijzersterk op het asfalt en off-road

Parkeren in de smalle Franse straatjes is, ondanks dat de Evoque niet klein is, geen enkel probleem. Naast parkeersensoren is de Range Rover Evoque uitgerust met een hele berg camera’s. Er is zelfs een camera waarmee je onder de auto kunt kijken. Vooral handig als je off-road gaat. Daar is de Evoque niet echt voor ontwikkeld, maar het is natuurlijk wel gewoon een Land Rover. Dus als je van de gebaande paden af wilt gaan met een luxe SUV, dan kan dat gewoon. Zeker in verhouding met de concurrentie is het off-road gedeelte meer dan prima in orde.

Land Rover Evoque review

Ook qua vermogen. De versie die wij reden is uitgerust met de zwaarste dieselmotor: de D240. Dit maakt hem geen snelheidsduivel, maar de Evoque is meer dan rap genoeg. Daarnaast ligt hij goed op de weg en kun je in de Evoque dus uitstekend over landweggetjes razen. Het enige mindere is dat wanneer je het gas indrukt, hij wat tijd nodig heeft om op gang te komen. De versnellingsbak reageert dan net niet snel genoeg, maar daar heb je bij je dagelijkse ritjes niet veel last van.

Niet goedkoop, wel ijzersterk

Onderaan de streep is de Range Rover Evoque één van de beste en meest stijlvolle in zijn klasse. Rijden is comfortabel en hij stuurt lekker op het asfalt, maar ook daarnaast. Verder zijn alle functies en extra’s uitstekend in orde. Er valt dan ook weinig aan of op te merken aan de Range Rover Evoque. De voorgaande editie was al dik in orde en daar bouwt deze nieuwe Evoque knap op voort. Er zijn goedkopere opties als je voor een SUV gaat, maar die kunnen zich zelden meten met deze stijlvolle SUV voor avontuurlijke mannen (en vrouwen natuurlijk).

Land Rover Evoque review

Range Rover Evoque? Of toch een Jaguar I-PACE

Meer weten over de Range Rover Evoque, zoals wat hij kost? Klik dan hier. Ga je liever voor een volledig elektrische SUV? Klik dan hier voor onze review van de Jaguar I-PACE

Reageer op artikel:
Range Rover Evoque review: dé stijlvolle SUV voor avontuurlijke mannen
Sluiten