Sluit 2020 op gepaste wijze af met de slechtste Netflix-film van het jaar

2020 is bijna voorbij en daar zullen velen heel blij mee zijn. De afgelopen 365 dagen zaten vol dieptepunten. En alle hoogtepunten die op de planning stonden, werden door corona een kopje kleiner gemaakt. Tijd om het jaar af te sluiten met een film die nog slechter is dan 2020. We hebben het dan over de Netflix Original The Last Days of American Crime.

Deze Netflix-film heeft een 0% score op Rotten Tomatoes. Bij Metacritic staat de teller op 15 (100 is de maximale score). Het is bijna knap om zo slecht te scoren. Maar waarom krijgt deze Netflix Original zo’n lage score? Nou, The Last Days of American Crime is langdradig, leeg, onsamenhangend en bovenal saai. Zelfs als je op zoek bent naar een zo ongecompliceerd mogelijke actiefilm is dit een tegenvaller.

Sluit een slecht jaar af met de slechtste film

Een gemiste kans, want het verhaal klinkt nog niet eens zo slecht. In deze netflix-film heeft de overheid van Amerika een oplossing ontwikkeld voor terrorisme en misdaad. Door een bijzonder signaal wordt het onmogelijk voor inwoners om zelfs nog maar aan slechte daden te denken. Laat staan ze uitvoeren. Een waterdicht plan, maar hierdoor worden criminelen gedwongen om nog even snel toe te slaan. Als ze nog één laatste slag willen slaan, moet dat gebeuren voordat het signaal de lucht in gaat.

Graham Bricke is zo’n crimineel die nu opeens de druk voelt. Het is hem nog nooit gelukt om een grote slag te slaan. Dit is dus echt zijn laatste kans. Bricke zoekt een team bij elkaar. Hij overtuigt een bekende gangster en een hacker om mee te doen in zijn race tegen de klok. Dit is de laatste kans. Klinkt best aardig en met de regisseur van Taken 2 en 3 aan het roer van deze Netflix-titel zou je denken dat het best vermakelijk kan worden. Nou, niet dus.

pareltjes op Netflix

Wil je 2020 liever een beetje positief afsluiten? Dat kan ook. Op Netflix zijn namelijk een behoorlijk aantal films te vinden die wel goed scoren. Wij hebben er zelfs dertien gevonden die op Rotten Tomatoes de maximale score van 100% gekregen hebben. Welke dat zijn, lees je hier.

Reageer op artikel:
Sluit 2020 op gepaste wijze af met de slechtste Netflix-film van het jaar
Sluiten