Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 29 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Rami Malek in No Time to Die: dit weten we al over de nieuwe Bond villain

De cast van de nieuwe James Bond film die volgend jaar gaat verschijnen, kent niet veel verrassingen. Daniel Craig speelt James Bond, Ben Whishaw keert terug als Q en Ralph Fiennes kruipt opnieuw in de huid van M. Toch zijn er op de castinglijst ook nieuwe namen te vinden en Rami Malek is daarvan zonder twijfel het meest interessant. De Oscar-winnaar mag in No Time to Die namelijk aantreden als de grote slechterik.

Dat de Bohemian Rhapsody-ster deze rol heeft gekregen, werd eind april 2019 bekend gemaakt. Toen werd er nog geen woord gesproken over wat van hem kunnen gaan verwachten. Zelfs de naam van de slechterik bleef een geheim. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en weten we een stuk meer over de man die James Bond gaat dwarszitten. Van zijn naam tot achtergrond, dit is alles wat tot nu toe bekend is over de voor Rami Malek weggelegde rol.

Geen doorsnee terrorist

Laten we beginnen met het kwaad een naam te geven. Inmiddels is namelijk bekend dat de Bond villain in No Time to Die luistert naar de naam Safin. Dit maakte Barbara Broccoli (de grote vrouw van de productiemaatschappij achter de James Bond films) bekend in een interview met Empire. Veel meer wilde ze nog niet kwijt, behalve dat Safin een echte supervillain is. Hij is een nare tegenstander die vooral psychologische spelletjes gaat spelen met James Bond.

In een eerder interview met de Daily Mirror liet Rami Malek ook al weten dat hij geen doorsnee terrorist gaat spelen. Daar heeft de acteur zelf invloed op gehad, want hij heeft direct aangegeven dat hij geen terreur wil zaaien met een ideologie of geloof als drijfveer. Safin heeft hele andere argumenten voor zijn acties en het lijkt erop dat de natuur daarin centraal staat.

Milieuactivist Rami Malek

Het gerucht gaat namelijk dat Safin een slechterik met groene vingers is. Zo zou hij een eco-vriendelijke schuilplaats hebben met daarin onder andere een algenboerderij. Dit klinkt zeker niet als het type terrorist dat we gewend zijn. Safin lijkt een Bond villain te gaan geworden die alles in het werk stelt om het milieu te redden. Zelfs als dat betekent dat er slachtoffers gaan vallen.

Of gaat Rami Malek een Bond Girl worden? ?

Rami Malek, After Kissing Daniel Craig: “Does This Make Me A Bond Girl?”

The acclaimed actor returns to The Late Show to thrill us with a sneak peek at the new season of ‘Mr. Robot,’ and tease us with stories from the set of the new James Bond film.

Releasedatum No Time to Die

Het begint er dus op te lijken dat James Bond dit jaar een hele interessante tegenstander tegenover zich gaat krijgen. Iemand die de toekomst van onze planeet belangrijker vindt dan zichzelf of wie dan ook. Hoe deze strijd tussen Daniel Craig en Rami Malek uiteindelijk gaat aflopen, gaan we zien op 3 april 2020. Vanaf die dag draait No Time to Die namelijk in de Nederlandse bioscopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Esquire

Reageer op artikel:
Rami Malek in No Time to Die: dit weten we al over de nieuwe Bond villain
Sluiten