Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Ultieme cross-over: brute fan-trailer voor Rambo vs Godzilla

Godzilla domineert in Japan al meer dan een halve eeuw de bioscoopschermen. Geboren uit een oorlogstrauma, uitgegroeid tot een nationaal icoon. Anno 2019 heeft het angstaanjagende monster een compleet universum aan terugkerende vijanden en monsters om zich heen verzameld. Nu is het tijd voor de vijand der vijanden: Rambo.

Godzilla vs Rambo: de ultieme cross-over

Ook in Hollywood hebben ze de magie van Godzilla ontdekt. Het is eigenlijk een fascinerend fenomeen, gezien we ook in het Westen gewoon de Japanse films kunnen zien. Andersom geldt hetzelfde: in Japan smullen ze ook van wat Hollywood op het witte doek tovert. Oftewel, de Godzilla fans winnen altijd.

Het is een franchise die de overstap van vrij knullige doch charmerende praktische effecten naar CGI pas vrij laat maakte. Vooral Shin Godzilla (2016) is een aanrader, met zijn grimmige sfeer en een briljante opbouw van spanning. De dreiging voel je als kijker continu, zonder dat Godzilla om de seconde een gebouw hoeft te slopen.

Dat kan ook bijna niet anders met monstertalent (heh) Hideaki Anno aan het roer. Het meesterbrein achter de beste anime aller tijden, Neon Genesis Evangelion. Een serie die overigens later deze maand naar Netflix komt.

Maar goed, terug naar Rambo. Dat is natuurlijk geen personage uit het arsenaal van Godzilla, maar de YouTube bazen van Funny or Die hebben daar verandering in gebracht. In hun nieuwste video hebben ze Sylver Stallone tegenover Godzilla gezet. Een absoluut absuurde match-up, maar wel eentje die verrassend goed uit de verf pakt.

Als je toch bezig bent: Netflix werkt aan Game of Thrones-achtige titel, maar dan met samoerai

Rambo vs Godzilla

John J. Rambo punching Godzilla after his blacksmith internship is the jam of the summer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ultieme cross-over: brute fan-trailer voor Rambo vs Godzilla
Sluiten