Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is wat de de raketwaarschuwing op Hawaii deed met de bezoekersaantallen van Pornhub

Op 13 januari 2018 om zeven over acht brak er op Hawaii opeens totale paniek uit. De oorzaak: een noodbericht dat het zonnige eiland mogelijk het doelwit zou zijn van een ballistische raket. Met de dreiging van Noord-Korea in het achterhoofd was het niet zo vreemd dat dit bericht uiterste serieus genomen werd. Ook mannen die net een momentje voor hun zelf namen, klikte meteen Pornhub weg.

Dat maakte de welbekende pornowebsite zelf bekend. Toen ze de statistieken bekeken, viel namelijk direct op dat het verkeer in elkaar stortte toen het noodbericht rondgestuurd werd. Op het dieptepunt zakte het aantal Hawaiiaanse bezoekers met 77 procent ten opzichte van een gewone zaterdagmiddag. Gelukkig voor Pornhub was de dip maar van korte duur.

Cijfers Pornhub tijdens de raket waarschuwing op Hawaii

Vals alarm, Pornhub weer aan

Om kwart voor negen werd namelijk bekend gemaakt dat er geen echte dreiging was. Dat het bericht toch op alle televisies, radio’s en telefoons te zien en te horen was, kwam als gevolg van een menselijke fout. De paniek bleek dus totaal onnodig en iedereen ging weer verder met waar ze mee bezig waren. Waaronder dus ook degenen die net een video voor volwassenen aan het bekijken waren.

Zo schoot rond een uur of negen ineens het Pornhub verkeer weer omhoog. Binnen korte tijd stond de teller zelfs op bijna vijftig procent meer bezoekers dan gebruikelijk. Logische, want hoe kun je nu beter vieren dat je niet sterft dan door even lekker de hand aan jezelf te slaan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is wat de de raketwaarschuwing op Hawaii deed met de bezoekersaantallen van Pornhub
Sluiten