Rainbow Six Siege Shifting Tides-update brengt grote veranderingen

Rainbow Six Siege is na een stroeve start een absolute topgame geworden. Het is een game waarbij je in teams van vijf tegen elkaar speelt en waarbij samenwerking zeer natuurlijk verloopt. De community van de game wordt dan ook met recht vaak geprezen. Binnenkort kun je met Rainbow Six Siege Shifting Tides aan de slag met nieuwe content.

Deze nieuwe uitbreiding werd in Japan aangekondigd tijdens de Rainbow Six Pro League Season 10 Grand Finals. Daar strijden de acht beste teams van de game tegen elkaar voor een mooie pot met prijzengeld. Ikzelf ben daar naar toe gegaan om enerzijds te genieten van de competitie en het zeer fanatieke Japanse publiek en anderzijds om aan de slag te gaan met de nieuwe content die Rainbow Six Siege Shifting Tides brengt. Als het goed is gaat de update snel live op de zogenaamde testservers en kun je er na een paar weken zelf mee aan de slag.

Rainbow Six Siege Shifting Tides brengt nieuwe content

Rainbow Six Siege Shifting Tides volgt het concept van de laatste updates. Net zoals de andere updates is de content gratis. Je krijgt in de uitbreiding twee nieuwe Operators om mee aan de slag te gaan en een nieuwe map. Die laatste is overigens niet helemaal nieuw, want het is de heruitgave van de map Theme Park. Hij is alleen nu een stuk compacter gemaakt en bovendien lichter, waardoor het een stuk fijner speelt. Het belangrijkste gevoel dat ik aan de map heb overgehouden is dat het gewoon toegankelijker is. Zeker wanneer je niet de tijd hebt om urenlang te studeren op een map en te begrijpen waar vijanden vandaan kunnen komen is dit een absolute verademing.

Rainbow Six Siege Shifting Tides
De map Theme Park (Bron: Ubisoft)

Dan de Operators. Daarvan maakt de nieuwe aanvaller Kali het meeste indruk. Zij brengt echt wat nieuws, want het is het eerste personage die gebruik maakt van een bolt action rifle. Met haar sniper kan ze op grote afstand met veel impact op haar vijanden vuren. Wanneer ze iemand in het lichaam raakt, dan is deze eigenlijk meteen afgeknald, maar kan dan nog wel in de zogenaamde downed-status worden geholpen. Ze kan echter snel haar tweede kogel vuren om dat probleem op te lossen. Daar staat dan wel weer als nadeel tegenover dat ze niet heel erg snel is en wanneer ze met haar wapen inzoomt, ze bijna niks anders kan zien. Daarmee is het dus een personage met een bepaalde gebruiksaanwijzing.

Rainbow Six Siege Shifting Tides
Kali met haar sniper (Bron: Ubisoft)

De tweede nieuwe Operator in Rainbow Six Siege Shifting Tides is Wamai aan de kant van de verdedigers. Dit is een personage waarmee je je tegenstander op het verkeerde been kan zetten. Wamai gebruikt een soort magneet welke hij op het plafond of de muur kan plaatsen. Deze trekt allemaal verschillende gadgets aan die tegenstanders gebruiken. Wanneer je een granaat een kamer ingooit en deze dichtbij de magneet zit, dan wordt hij naar die magneet getrokken en ontploft hij op een andere plek. Op die manier kun je een tactisch voordeel creëren en dat heeft weer effect op de uitkomst van het potje.

Wamai (Bron: Ubisoft)

Boeiende toevoegingen

Het is al met al een leuk pakket met interessante toevoegingen. Met name Kali kan een grote verandering brengen wanneer je goed kunt schieten. Als je reactievermogen in orde is, dan kun je op grote afstand een kill maken. Tegelijkertijd wil de maker wel voorkomen dat je met Kali op de achtergrond blijft. Zo beschikt ze ook nog over een underbarrel om daarmee gelijk objecten van de tegenstander op te blazen en zo ergens naar binnen te stormen. De nieuwe content moet spoedig op de testserver verschijnen en komt een paar weken daarna waarschijnlijk uit. Heb je Rainbow Six Siege nog niet in huis? Dan kun je de game hier scoren.

Reageer op artikel:
Rainbow Six Siege Shifting Tides-update brengt grote veranderingen
Sluiten