Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Shoes 12 aug 2019

‘Raheem Sterling voor 100 miljoen de eerste voetballer op Nike Air Jordan’

Nike Air Jordan kennen we natuurlijk vooral van de basketbalschoenen, maar het merk is straks ook niet meer weg te denken uit het voetbal. De Engelse voetballer Raheem Sterling lijkt de eerste voetballer te worden die op voetbalschoenen gaat spelen van het merk dat in 1984 is opgericht door Michael Jordan. Volgens The Telegraph ligt er een contract van 100 miljoen pond voor hem klaar.

Begin dit seizoen tekende Raheem Sterling een nieuw contract bij Manchester City, waar hij 300.000 pond (322.000 euro) per week gaat verdienen. Een prima loontje natuurlijk, maar het echte geld valt tegenwoordig te verdienen met sponsordeals. Aan het einde van dit seizoen loopt zijn contract met Nike ten einde. Een nieuw Air Jordan-contract van 100 miljoen pond (107 miljoen euro) zou dus al voor hem klaar liggen.

Nike Air Jordan voetbalschoenen

Langzaam maar zeker zet Nike Air Jordan voet aan de grond in het voetbal. Zo maakte Nike bijna een jaar geleden de samenwerking tussen Paris Saint-Germain en Air Jordan bekend. Sindsdien speelt de Franse kampioen in speciale shirts in de Champions League en is er een Jordan x PSG lijn.

paris saint germain, nike air jordan, raheem sterling, voetbalschoenen
De samenwerking tussen PSG en Air Jordan (Bron: Nike)

De volgende stap is om de markt van voetbalschoenen te bestormen. Volgens de doorgaans welingelichte voetbaljournalist Sam Wallace van The Telegraph is Raheem Sterling op dit moment in gesprek met het Amerikaanse sportmerk. Hij moet het gezicht worden van de nieuwe lijn en als eerste voetballer op voetbalschoenen van Nike Air Jordan gaan voetballen. Zouden wij ook doen voor 100 miljoen pond.

Raheem Sterling en racisme

Raheem Sterling zou het ideale gezicht zijn voor Nike Air Jordan, omdat hij zich publiekelijk inzet tegen racisme in het voetbal. Hier heeft hij zelf mee te maken gehad op Stamford Bridge, het stadion van Chelsea. Daaropvolgend maakte hij samen met Nike een campagne tegen racisme.

paris saint germain, nike air jordan, raheem sterling, voetbalschoenen
Bron: Nike

Raheem Sterling is op dit moment sowieso hot. De Engelse voetballer staat ook in belangstelling van H&M en tekende onlangs een contract bij Microsoft om FIFA 20 op de Xbox te promoten.

⚽️ Check ook: 5 Nederlandse voetballers die een succesvol modemerk hebben opgericht

Reageer op artikel:
‘Raheem Sterling voor 100 miljoen de eerste voetballer op Nike Air Jordan’
Sluiten