Redactie
Redactie Advertorial 13 juli 2018

Must-see: dit team bestuurt een racewagen met hersenactiviteiten

Dat de hedendaagse technologie zich in raptempo ontwikkelt mag geen nieuws meer zijn, maar het laatste project van Vodafone is wel heel uitzinnig. In de onderstaande video zie je namelijk hoe een racewagen met de kracht van hersenactiviteit op afstand wordt bestuurd. 

Ja hoor, dat gebeurt alleen in Star Wars. En zelfs daar is het nauwelijks realistisch. Niks blijkt minder waar: een speciale helm maakt het daadwerkelijk mogelijk om invloed te hebben op de snelheid van de racewagen. Het is de eerste keer ooit dat deze technologie is toegepast.

Zo werkt het

De helm neemt dankzij allerlei sensoren de hersenactiviteit waar. De kleine elektrische prikkels zijn beïnvloedbaar door sterk te focussen of juist een neutrale breinstatus te bereiken. Hoe sterker de focus van de coureur, hoe harder de auto gaat. Anderzijds geldt hoe neutraler de mentale status, hoe langzamer. De hersenactiviteit werd via het Vodafone 4G-netwerk naar de auto gestuurd.

Vodafone Brain Formule

De uitdaging is dus om zo kalm mogelijk te blijven en met volle aandacht te focussen op de auto. Dit vergt natuurlijk de nodige training en daarom werden de afgelopen weken de voorrondes gereden. In een virtuele situatie konden deelnemers oefenen en zich kwalificeren. De personen met de beste focus, mochten uiteindelijk met het echte werk aan de bak gaan op het Midland Circuit in Lelystad.

En de winnaar is…

Daan Berkhof uit Haarlem won na het nodige denkwerk de gouden plak en is de eerste Formule Brain-kampioen ter wereld. Een pluim voor Daan en de grijze kronkelmassa in zijn hersenpan! Hoe het hem verging, check je in de onderstaande video.

In samenwerking met Vodafone

Reageer op artikel:
Must-see: dit team bestuurt een racewagen met hersenactiviteiten
Sluiten