Robert Kroes
Robert Kroes Life 10 okt 2019

Geen kaarten voor de GP van Zandvoort? Kom naar het Racefeest 2020!

Met nog een kleine 30 weken tot de Nederlandse Formule 1-race op Zandvoort te gaan is het duidelijk dat grote groepen racefans op 3 mei 2020 niet naar het circuit kunnen om hun held(en) aan te moedigen. Enthousiaste racefans willen hen niet in de kou laten zitten en hebben de handschoen opgepakt. Het Racefeest 2020 staat officieel op de kalender.

Via de F1-countdown die wij wekelijks delen was al bekend dat een groep fans probeerde een heus Racefeest te organiseren. Inmiddels is er, zoals we van het weekend al aankondigden, witte rook. In een officieel persbericht kondigde de Jaarbeurs aan dat het evenement voor 3 mei op de kalender staat. Handig, want dankzij de centrale ligging en makkelijke bereikbaarheid met openbaar vervoer is er geen belasting in de regio van het circuit.

Racefeest maakt ook presentator en programma bekend

Inmiddels blijkt dat de organisatie van het Racefeest haar voorwerk gedaan heeft. Als presentator is Edward van Cuilenborg, bekend van NOS, SBS en Veronica aangetrokken. Hij verzorgde 7 jaar lang voor SBS het commentaar bij de Formule 1-races. We zien met hem dus een vertrouwd ‘racegezicht’ op het podium.

eSport en het NK Simracen

Het doel is om het racefeest aantrekkelijk te maken voor de racefan, maar zeker ook voor de hele gezinnen. Er is dan ook ruim aandacht voor esports en de finale van het NK Simracen, dat in aanloop naar het evenement door dezelfde organisatie opgezet wordt.

Ook volgt er een zoektocht naar de ‘leukste grid girl van Nederland’.  De dag is de hele dag te beleven door zelf mee te doen of te genieten van de diverse artiesten. Gedurende de dag komen namelijk de gezelligste Nederlandse sterren langs. Alles is goed te volgen op de enorme schermen. Daar wordt de hele dag ook alles wat er op het podium gebeurd geregistreerd.

Daarbij heb je natuurlijk alle gelegenheid om de Nederlandse Formule 1-race live te kijken. Hoe die spannende en historische race afloopt is natuurlijk afwachten, maar de organisatie neemt alvast een voorschot door een gezellige afterparty te plannen.

De kaartverkoop start in november en biedt voorrang voor iedereen die zich alvast inschrijft voor de nieuwsbrief. Ook kun je je via de site alvast voorlopig aanmelden als deelnemer aan het NK Simracen of verkiezing tot leukste Grid Girl van Nederland. Wij weten nu al dat 3 mei 2020 hoe dan ook een feestdag zal worden.

Reageer op artikel:
Geen kaarten voor de GP van Zandvoort? Kom naar het Racefeest 2020!
Sluiten