Maak kennis met de ambitieuze thriller van unieke Netflix-killer Quibi

Disney+, Apple TV+ en HBO Max zijn makkelijk te vergelijken met Netflix. Ze proberen ongeveer hetzelfde te doen, maar dan met een ander aanbod. Quibi pakt het anders aan.

Quibi: nieuwe Netflix-killer

Dat is de nieuwe streamingdienst van Jeffrey Katzenberg, die beroemd werd als de man die bij Disney verantwoordelijk was voor films als Aladdin en The Lion King. Zonder hem had de entertainmentgigant nooit in de jaren negentig de comeback gemaakt waarvan nu de live-action vruchten worden geplukt middels remakes.

Toch gingen Katzenberg en Disney niet prettig uit elkaar, waarna hij Dreamworks oprichtte. Daar maakte hij films als Shrek en Sharktale.

Behapbare content

Nu Dreamworks overgenomen is werkt hij samen met voormalig HP CEO Meg Whitman aan een nieuw project: Quibi. Het idee van Quibi is vrij simpel: het is een streamingdienst met behapbare content, die je zowel verticaal als horizontaal kunt bekijken met je telefoon.

De dienst gaat high-end series aanbieden met grote namen, maar dan wel opgehakt in afleveringen van maximaal 10 minuten. Zo wil Katzenberg eigenlijk meer de strijd aan gaan met Instagram en TikTok dan met Netflix.

Landscape- én portraitmode

Het is de bedoeling dat je straks tijdens een kort busritje een nieuwe aflevering op Quibi checkt, in plaats van dat je verveeld door je Instagram feed scrolt.

Alle content op Quibi is zo gemaakt dat je zowel je telefoon in landscape- als in portraitmode kunt houden terwijl je een aflevering checkt. De inhoud past zich automatisch aan. De onderstaande trailers geven je een goed beeld van hoe dat in zijn werk gaat:

Maar goed, leuk en aardig, maar uiteindelijk draait alles in de streaming-oorlog om content. Quibi heeft zojuist een trailer vrijgegeven voor Most Dangerous Game.

Het gaat om een actie thriller met onder andere Liam Hemsworth en Christoph Waltz. Niet de minste namen dus.

Hemsworth speelt een terminaal zieke man genaamd Dodge Maynard die alles zal doen om voor zijn zwangere vrouw te zorgen voordat hij sterft. In een wanhopige poging om haar toekomst veilig te stellen accepteert hij een aanbod om deel te nemen aan een dodelijk spel, om vervolgens te ontdekken dat hij niet de jager is, maar de prooi.

Most Dangerous Game is geschreven door Nick Santora (Scorpion, Prison Break) en geregisseerd door Phil Abraham (Mad Men, Daredevil). De serie wordt tegelijkertijd met Quibi gelanceerd, op 6 april.

Reageer op artikel:
Maak kennis met de ambitieuze thriller van unieke Netflix-killer Quibi
Sluiten