Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 20 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

Boek, toneelstuk, serie en meer: Quentin Tarantino onthult toekomstplannen

Quentin Tarantino roept al jaren dat hij maar tien films gaat maken. Gelukkig duurt het nog jaren voor die tiende film uit gaat komen, als de regisseur zich überhaupt al aan zijn woord houdt. In de tussentijd gaat Tarantino namelijk een hoop andere projecten oppakken.

Quentin Tarantino’s plannen

Dat blijkt uit zijn praatje tijdens een BAFTA-event in Londen. Daar zei hij het volgende over zijn toekomstplannen:

“Normaal gesproken, als ik een script af heb, gaan we er vrijwel meteen mee in productie. Toen ik het script voor Hollywood af had, was ik daar nog niet klaar voor. Ik maakte dat script af, legde het opzij en toen schreef ik een toneelstuk, een tv-serie met vijf afleveringen en nu schrijf ik een boek. Ik hoop dat ik daar over drie maanden mee klaar ben. Dus hopelijk in maart – en dan, theoretisch, doe ik het toneelstuk misschien eerst, en dan, theoretisch, zal ik de tv-show doen, en pas daarna zal ik gaan nadenken over wat ik voor mijn tiende film wil gaan doen. ”

Bounty Law

Over dat boek heeft Tarantino al eerder meer verteld, zoals je hier kunt lezen. Over de show weten we nog vrij weinig, naast dat hij daarmee waarschijnlijk op Bounty Law doelt. Dat is de fictieve show uit Once Upon a Time in Hollywood waarin het personage van Leonardo DiCaprio de hoofdrol speelt.

“Als voorbereiding keek ik naar allemaal van die oude Western shows en zo. Ik werd echt fan van het idee van Jake Cahill, als een personage. Ik begon echt van die Western-scripts uit de jaren vijftig te houden. Het idee dat je een aflevering van 24 minuten zou kunnen schrijven, er werd zoveel verhaal gepropt in die shows van een half uur, met een echt begin en een midden en een einde. Het is dus een toffe uitdaging omdat je niet eeuwig door kunt gaan, niet eeuwig kunt verkennen. Op een gegeven moment moet je het afronden. Dat idee vond ik erg leuk. Ik heb vijf verschillende afleveringen geschreven voor een mogelijke Bounty Law zwart-wit Western-show van een half uur. ”

DiCaprio en streaming

De grote vraag is dan natuurlijk of Leonardo DiCaprio opnieuw de rol van Jake Cahill gaat vertolken. Dan hebben we het over een van de bestbetaalde acteurs uit Hollywood, die zelden ja zegt tegen een project. Zelfs Tarantino moet dat erkennen:

“Ik kan me niet voorstellen dat Leonardo het zou willen doen. Iemand anders casten? Als hij het zou willen doen, dan zou dat geweldig zijn. Ik reken daar niet op, maar ik heb een beginnetje voor nog eens ongeveer drie andere afleveringen. Dus ik zal waarschijnlijk nog drie afleveringen schrijven en het dan gewoon doen. Zelf elke aflevering regisseren. Ik zou het niet erg vinden om het voor Netflix te doen, maar ik zou het graag op film willen opnemen. Showtime, HBO, Netflix, FX. Maar ik vind het sowieso tof dat ik deze mythologie voor Bounty Law en Jake Cahill heb opgebouwd. ”

Waarschijnlijk is elke streamingdienst bereid zakken met geld naar Tarantino te gooien, dus dat zit wel goed. Fans van Star Trek vragen zich ondertussen af waar de Star Trek film van Tarantino blijft, maar dat blijft voorlopig een vraagteken. Een ding is duidelijk: we zijn voorlopig gelukkig nog niet van Quentin Tarantino af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Variety

Reageer op artikel:
Boek, toneelstuk, serie en meer: Quentin Tarantino onthult toekomstplannen
Sluiten