Tarantino deelt Spotify playlist met de beste muziek uit zijn films

We moeten hier in Nederland nog een kleine twee weken geduld hebben, maar op 15 augustus mogen we eindelijk naar de bioscoop voor Tarantino’s nieuwe meesterwerk. Once Upon a Time in Hollywood wordt overladen met lof en bewijst opnieuw dat Tarantino één van de beste filmmakers ooit is. Dat succes is mede te danken aan zijn muzikale keuzes. De films van Tarantino zijn een genot voor de oren en daarom zijn we maar wat blij met zijn nieuwe Playlist op Spotify.

Ter ere van Once Upon a Time in Hollywood mocht Quentin Tarantino de Film & TV Favorites playlist op Spotify overnemen. Die kans greep hij met beiden handen aan en maakte een overheerlijke selectie van de beste muziek uit zijn films. Van Nancy Sinatra tot Roy Orbison en van David Bowie tot onze eigen George Baker. Alle films komen muzikaal voorbij in deze heerlijke met 68 nummers gevulde lijst.

De ultieme Tarantino Spotify Playlist

In drie uur en eenendertig minuten ga je op muzikale zwerftocht langs alle films van Quentin Tarantino. Pulp Fiction, Django Unchained, Kill Bill en al het andere werk van de meester komen voorbij. Een beter voorbereiding op de release van Once Upon a Time in Hollywood kun je simpelweg niet wensen. Alhoewel, er is ook een playlist op Spotify die zich volledig richt op de negende Tarantino film. Deze kun je hier beluisteren.

Perfect om in de stemming te komen voor 15 augustus, want vanaf dan draait Once Upon A Time in Hollywood in de Nederlandse bioscopen. Dit keer neemt Quentin Tarantino ons mee naar het Los Angeles van 1969. Het jaar waarin Charles Manson op brute wijze actrice Sharon Tate om het leven bracht. Dit verhaal vormt de rode draad in de film, maar zoals we gewend zijn Quentin Tarantino trekt hij het verhaal veel breeder.

De cast van Once Upon a Time in Hollywood

Dat doe Tarantino doormiddel van vele kleurrijke en unieke karakters die tot leven worden gebracht door verschillende grote namen. Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Luke Perry, Dakota Fanning, Damian Lewis en vele anderen. Kortom, een must-see voor iedere filmliefhebber en, zoals deze Spotify playlist bewijst, dus ook voor muziekliefhebbers.

Wil jij Once Upon a Time in Hollywood zien in de bioscoop? Dan hebben we goed nieuws, want wij geven kaarten weg. Hoe je deze kunt winnen, lees je hier.

High Snobiety

Reageer op artikel:
Tarantino deelt Spotify playlist met de beste muziek uit zijn films
Sluiten