Quentin Tarantino over superhelden en zijn favoriete Marvel-film

Eindbaas Quentin Tarantino gaat binnenkort de bioscoop domineren met Once Upon a Time in Hollywood, zijn nieuwe meesterwerk. Althans, als we de eerste recensies moeten geloven. Uit een interview met Empire Magazine blijkt echter dat de regisseur ook fan van de Marvel films is.

De favoriete Marvel film van Quentin Tarantino

Het interview staat in een editie die nog uit moet komen, maar online is alvast een gedeelte te lezen. Daarin legt de regisseur uit dat hij de afgelopen jaren geen tijd had om het Marvel Cinematic Universe bij te houden, omdat hij te druk was met zijn eigen films. 

Niet geheel onbegrijpelijk, want Marvel heeft de afgelopen jaren ook een stortvloed aan films uitgebracht. Met onder meer Avengers: Endgame, het slotstuk van meer dan tien jaar aan films, had Tarantino dus nog aardig wat voor de boeg. Als voorbereiding besloot hij alle avonturen van de superhelden in te halen die hij had gemist.

“Ik was denk ik al voor vier jaar niet helemaal bij. Ik denk dat de enige op comics gebaseerde films die ik gezien heb het afgelopen jaar Wonder Woman en Black Panther waren. De afgelopen weken ben ik mijn achterstand in gaan halen, zodat ik Avengers: Endgame kon zien. Ik ben net klaar met Civil War, dus daarna is Doctor Strange aan de beurt.”

De grote vraag is nu natuurlijk wat de favoriete Marvel film van Quentin Tarantino is. Hij is immers niet zomaar een kijker. Gelukkig houdt hij zijn voorkeur niet geheim:

“Sterker nog, de laatste die ik heb gezien was Thor: Ragnarok. Ik vond het fantastisch. Het de beste film van de serie sinds The Avengers en misschien zelfs mijn algemene favoriet.”

Thor: Ragnarok

Dit zei Tarantino dus nog voordat hij Avengers: Endgame had gezien, dus wellicht denkt hij er ondertussen anders over. Verder zijn we het echter helemaal met de beste man eens. Thor: Ragnarok was een heerlijk frisse wind in een verder vrij eentonige formule.

De kleurrijke visuals, de briljante humor van regisseur Taika Waititi, het unieke verhaal: de film springt er meteen bovenuit. Marvel verdient alle lof voor het kiezen van regisseurs die niemand aan ziet komen. Vaak geeft Marvel Studios hoofd Kevin Feige zelfs regisseurs van kleine indie-films de controle over gigantische budgetten. Dat zorgt ervoor dat het zoveelste superhelden-avontuur ook na 22 films nog fris aanvoelt.

“Thor: Ragnarok” Official Trailer

► Subscribe to Marvel: http://bit.ly/WeO3YJ Follow Marvel on Twitter: ‪https://twitter.com/marvel Like Marvel on FaceBook: ‪https://www.facebook.com/Marvel For even more news, stay tuned to: Tumblr: ‪http://marvelentertainment.tumblr.com/ Instagram: https://www.instagram.com/marvel Google+: ‪https://plus.google.com/+marvel Pinterest: ‪http://pinterest.com/marvelofficial

Wat is jouw favoriete Marvel film? Onze collega’s van WANT hebben alle 22 films voor je gerangschikt.

💰Check ook: Eternals, de nieuwe Avengers: Angelina Jolie en Richard Madden naar Marvel

CBM

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino over superhelden en zijn favoriete Marvel-film
Sluiten