Quentin Tarantino werkt aan ‘Django/Zorro’ film met Jerrod Carmichael

De nieuwe film van Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, verschijnt bijna in de bioscoop. Maar er wacht alweer een nieuw project, eentje waarbij we alleen al bij het idee al onze vingers aflikken. Quentin Tarantino is samen met Jerrod Carmichael bezig met de ontwikkeling van een nieuwe film: Django/Zorro. Juist, dat klinkt too good to be true.

Quentin Tarantino werkt aan film Django/Zorro

Voor degenen die het niet weten: er bestaat een comic-serie die Django/Zorro heet, waarin zowel Django Unchained als de Spaanse held El Zorro voorkomen. Deze serie is geschreven door Matt Wagner en Quentin Tarantino. Nu komt er een film, die Quentin Tarantino naar verluidt samen gaat maken met Jerrod Carmichael, die het script van de film schrijft.

Django, Zorro, Quentin Tarantino, film

Django/Zorro speelt zich enkele jaren na de verhaallijn van de Quentin Tarantino-film Django Unchained af. Opnieuw volgt Django het kwaad in zijn rol als premiejager in het zuidwesten van Amerika. Onderweg ontmoet hij de oude en geraffineerde Diego de la Vega, voor Django de eerste rijke blanke man die zich totaal niet bezig lijkt te houden met de kleur van zijn huid en zichzelf staande kan houden in een gevecht. Diego de la Vega is natuurlijk de ware identiteit van Zorro. Django gaat verder als de lijfwacht van Zorro, om samen de inheemse bevolking te bevrijden. Zo ontdekt hij dat slavernij niet exclusief is voor zijn volk.

In een comic is dit al vet, moet je voorstellen hoe dit er op het witte doek gaat uitzien. Hoe direct Quentin Tarantino zicht met productie van de film Django/Zorro gaat bezighouden, is niet bekend. Wel is volgens de doorgaans de betrouwbare bron Collider bevestigd dat de film er komt en dat Jerrod Carmichael door Tarantino is gestrikt om het script te schrijven. Dat belooft wat.

First things first: Once Upon a Time in Hollywood

Maar first things first. Once Upon a Time in Hollywood verschijnt 15 augustus in de Nederlandse bioscopen. Bekijk onze uitgebreide voorbeschouwing op de film.

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino werkt aan ‘Django/Zorro’ film met Jerrod Carmichael
Sluiten