Quentin Tarantino onthult verrassende beste film van afgelopen tien jaar

Quentin Tarantino heeft zijn tijd in quarantaine goed benut. De regisseur achter films als Pulp Fiction en Django Unchained bediende zijn fans op hun wenken door online oude films te recenseren.

Je kunt al zijn recensies op de website van New Beverly Cinema nalezen. Het is fascinerend om te lezen hoe de regisseur scènes analyseert, ontwikkelingen in Hollywood duidt en obscure films aanraadt. De passie spat er vanaf.

Quentin Tarantino en The Social network

Ook gaf Tarantino de afgelopen weken een interview aan het Franse filmmagazine Premiere. Het blad vroeg de Reservoir Dogs regisseur wat volgens hem de beste film van het afgelopen decennium was. Oftewel, de afgelopen tien jaar.

Zijn antwoord is verassend: “Dat is The Social Network, zonder twijfel… Het is nummer één omdat het gewoon de beste film is, dat is alles. De film verplettert de concurrentie.” Duidelijke taal dus!

De film over het ontstaan van Facebook kwam in 2010 uit, en leverde maar liefst acht Oscar-nominaties op. Uiteindelijk wist de film er drie te verzilveren. De cast wist de film als een opstapje te gebruiken naar grotere rollen: Jesse Eisenberg, Armie Hammer, Andrew Garfield en Rooney Mara braken definitief door.

Enorm compliment

In hetzelfde interview sprak Tarantino overigens nogmaals zijn bewondering uit voor Aaron Sorkin, regisseur van The Social Network. Volgens Tarantino is Sorkin “de grootste actieve dialoogist van nu.” Een enorm compliment, zeker vanuit Tarantino, die zelf bekend staat om zijn ijzersterke dialogen.

Onlangs liet de regisseur ook weten wat volgens hem de op een na beste film van het afgelopen decennium is: Dunkirk, Christopher Nolan’s oorlogsfilm uit 2017. Tarantino liet zijn eigen werk waarschijnlijk buiten beschouwing.

Hij werkt zelf op dit moment aan verschillende projecten, waaronder een boek, toneelstuk en een serie. Ook kon je onlangs lezen welke Marvel film de Pulp Fiction regisseur bijna had gemaakt, gebaseerd op The Defenders.

Premiere

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino onthult verrassende beste film van afgelopen tien jaar
Sluiten