Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 10 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Sony toont nieuwe PS5-games: GTA, Spider-Man, Star Wars en meer

Microsoft heeft de afgelopen jaren een flink aantal grote gamestudio’s overgenomen, waaronder de studio achter Skyrim, Fallout en Doom. Sony herinnerde gamers er gisteravond gelukkig aan dat de Playstation 5 niet achterblijft wat exclusives betreft.

Playstation 5 showcase: de onthullingen

Het bedrijf onthulde veertig minuten aan gameplay, trailers en aankondigingen tjdens een nieuwe Playstation Showcase. We zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje, inclusief de onthulling van een nieuwe Wolverine-game en de toekomst van Grand Theft Auto.

GTA: slecht nieuws

Laten we maar meteen met dat laatste beginnen. Het slechte nieuws: het is al een tijdje bekend dat GTA 5 en GTA Online naar de Playstation 5 gaan komen. Middels een nieuwe trailer liet Rockstar Games zien hoe dat spel er acht jaar later op next-gen consoles uitziet. Vooral het wisselen tussen de personages gaat ontzettend snel.

Wat hier slecht nieuws aan is? Nou, Sony en Rockstar gebruikten het moment om tevens te melden dat de next-gen release van GTA 5 uitgesteld is naar 2022. De game heeft nog “een paar extra maanden nodig om te polijsten en te verfijnen.” Ach, gelukkig krijgen we naar verluidt ook remasters van drie oude GTA‘s.

Star Wars: KOTOR – Remake

En dan meteen onze favoriete aankondiging. Sony heeft de studio Aspyr Media ingeschakeld om het legendarische Knights of the Old Republic te remaken voor de Playstation 5 en PC. De geliefde Star Wars-rpg uit 2003 komt dus terug. Aspyr beloofde dat het iconische verhaal in stand zal blijven, maar over de gameplay is verder niks bekend. Verwacht geen snelle release: naast een toffe teaser-trailer met fanfavoriet Darth Revan werd er geen gameplay getoond.

God Of War Ragnarök

God of War was zonder twijfel één van de beste exclusives van de vorige generatie consoles. Sony en Santa Monica Studio gaan dat succes nog eens dunnetjes over doen op de PS5. Het is tijd voor God Of War Ragnarök. Gisteravond werd niet alleen de naam officieel onthuld, maar kregen we ook de eerste gameplay te zien. Met, onder andere, een rol voor Thor.

Gran Turismo 7

Het is tijd om te racen! Na vier jaar komt Gran Turismo eindelijk terug met Gran Turismo 7, waarvoor Sony een nieuwe trailer heeft uitgebracht. Met een eindeloze lijst aan auto’s en graphics om je vingers bij af te likken belooft het een game te worden waar autoliefhebbers jaren mee vooruit kunnen. Goed nieuws: de game komt ook naar de PS4, tegelijkertijd op 4 maart 2022.

Uncharted: Legacy Of Thieves Collection

Heb je de vorige generatie het fantastische Uncharted 4 en de standalone uitbreiding The Lost Legacy gemist? Dan kun je dat begin volgend jaar goed gaan maken. Dan komen beide games namelijk zowel naar de Playstation 5 als de PC. No-brainer.

Marvel’s Wolverine

Spider-Man was een ongekende ervaring op de Playstation 4. Rondslingeren als de superheld van Marvel voelde in de basis zo ontzettend tof dat het niet uitmaakte dat het spel wellicht ietwat repetitief was. Nu gaat dezelfde studio, Insomniac Games, aan de slag met Wolverine. De game is in een zeer vroege fase van ontwikkeling, maar Sony had wel al een trailer voor de PS5-exclusive.

Marvel’s Spider-Man 2

Insomniac Games heeft het druk. Ze focussen namelijk niet alleen op Wolverine, maar ook Spider-Man krijgt een tweede deel. Geen los uitgebrachte uitbreiding à la Miles Morales, maar een volledig nieuw deel. De eerste onthullings-trailer van Spider-Man 2 toont niet alleen Peter Parker en Miles Morales, maar lijkt ook Venom en Kraven the Hunter te teasen. Nog wel even geduld hebben: Spider-Man 2 komt in 2023 naar de PS5.

Ghostwire: Tokyo

Leuk al die Marvel-games, maar qua visuele stijl was Ghostwire: Tokyo onze favoriete game van gisteravond. De bovennatuurlijke, paranormale actiegame is nog een groot mysterie. Het ambitieuze spel is in ontwikkeling bij Tango Gameworks, die we kennen van de Evil Within-reeks. Vrees echter niet: Ghostwire: Tokyo is meer actie dan horror. De game komt in de lente van volgend jaar uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.