Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Game 11 juni 2020

Prijs PlayStation 5 en meer PS5-details gelekt door Amazon

We weten steeds meer over de PlayStation 5, die in het najaar van 2020 op de markt verschijnt. Vorige week werden er al 38 games voor de PS5 gedeeld. Daar komen nu nog meer bij. En de prijs is gelekt.

Voor alle duidelijkheid: het gaat om leaks, die nog niet door Sony zijn bevestigd. Update: Sony heeft de PlayStation 5 inmiddels officieel onthuld. Alles wat je moet weten, lees je hier.

Wat gaat de PlayStation 5 kosten?

Twitter-gebruiker Wario64 ontdekte dat je een order kon plaatsen bij Amazon voor een PS5 met 2TB. De prijs stond daarbij vermeld als 599 pond, omgerekend 673 euro. Daar merkte hij bij op dat voor hetzelfde bedrag een PlayStation 5 met 1TB besteld kon worden.

1TB of 2TB

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Sony de PS5 met 1TB en 2TB voor dezelfde prijs gaat verkopen. Vermoedelijk gaat het om de verkoopprijs van een een 1TB-model. Het lijkt er daarnaast op dat er vier consoles komen: 500GB, 825GB, 1TB en 2TB.

Naast de prijs lekte Amazon ook 118 andere productpagina’s, waaronder veel voor nieuwe PS-games. Deze pagina’s zijn inmiddels niet meer beschikbaar. Er zaten nieuwe games tussen van onder meer Koch Media, Take Two en Konami.

Wat weten we nog meer over de PS5?

Inmiddels weten we dat de PlayStation 5 over een DualSense-controller beschikt met haptic feedback. De processor is een x86-64-AMD Ryzen™ ‘Zen 2’ CPU met 8 cores en een variabele frequentie tot 3.5 GHz. Met de nieuwe AMD Radeon™ RDNA 2 graphics engine wordt het mogelijk om 8K beeld te ondersteunen. De PS5 gaat gebruikmaken van een snelle SSD als harde schijf, waardoor de laadtijden van games nagenoeg verdwijnen. Lees hier meer.

playstation 5, ps5, controller, prijs, gelekt
(Afbeelding: Sony)

Het Sony-evenement van 11 juni

Vandaag (11 juni) wordt er meer bekend over de PlayStation 5, te weten dat er een evenement van Sony gepland staat. Sony heeft bevestigd dat er PS5-games en gameplays onthuld worden. Het evenement vindt om 22.00 uur Nederlandse tijd plaats. Het is niet bekend of ook de prijs en de verschillende typen al bekend worden gemaakt.

Reageer op artikel:
Prijs PlayStation 5 en meer PS5-details gelekt door Amazon
Sluiten