Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Gelekte video toont absurde laadsnelheid PS5

Een gelekte video maakt duidelijk hoe groot het verschil is tussen de PS5 en de PS4. We krijgen te zien hoe absurd snel Spider-Man: Miles Morales geladen kan worden.

Bij een nieuwe generatie consoles let je automatisch vooral op de graphics. Is alles scherper, gedetailleerder? De PS3 en PS4 maakten vooral op dat vlak ten opzichte van hun voorgangers indruk. Op dat vlak werden de grootste stappen gezet.

PS5: game-changer

Na de Playstation 4 ligt de lat echter wel heel hoog. Pak een game als Uncharted 4 erbij: hoeveel mooier kan het nog? De eerste hands-on-artikelen tonen echter aan dat de PS5 vooral op fronten enorme verbeteringen neerzet.

Denk aan de nieuwe controller met DualSense. Journalisten noemen het al een “game-changer“. Naar verluidt voel je als speler nu echt of je personage over zand, door water of door gras loopt. Typisch gevalletje van: een grote impact die je pas doorhebt als je het zelf probeert. Nu weten we immers niet wat we missen.

Maar goed, de belangrijkste upgrade die de Playstation 5 biedt is vooral snelheid. Dankzij de ingebouwde SSD laden games sneller dan ooit. Waar je bij het opstarten van de nieuwste Call of Duty op je PS4 gerust even een glas water kunt gaan halen, geeft de nieuwe console van Sony je niet eens de kans.

Twee seconden

Dat blijkt nu uit een gelekte video, die je hopelijk hieronder kunt bewonderen. Hopelijk ja, want Sony haalt de continu opnieuw door fans gedeelde video ook continu weer offline. De kans is dus aanwezig dat de onderstaande video niet meer werkt tegen de tijd dat je dit artikel leest.

Het gaat om iemand uit Noorwegen die de nieuwe Spider-Man-game speelt, Miles Morales. De verbluffende beelden spreken voor zich: het duurt slecht zeven seconden om de game op te starten op de next-gen console, en vervolgens slechts twee seconden om daadwerkelijk rond te slingeren in New York. Zo snel kun je de actie dus in gaan.

Dag laadschermen!

We wisten al dat die laadsnelheden een game-changer zouden worden, maar zo op beeld word je even met je neus op de feiten gedrukt. Overigens blijven de voordelen van sterk verbeterde laadsnelheden niet bij het sneller opstarten van games.

Ook het super snel wisselen tussen levels en werelden en het schrappen van laadschermen maakt een groot verschil, zoals je hieronder kunt zien. Op de PS4 had je dan tegen een laadscherm aan moeten kijken voor je de stad in kon. Ook dat is zo’n verschil waar je pas echt de impact van bevat wanneer je zelf met de Playstation 5 aan de slag gaat. Dat kan gelukkig al vanaf  19 november.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Gelekte video toont absurde laadsnelheid PS5
Sluiten