Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Gamen op PS5 wordt net zo snel als serie opstarten op Netflix’

De PS4 is een pracht-console met een rijke bibliotheek aan topgames. Toch kan de drempel soms hoog zijn om even een potje te spelen. Eer je alle updates binnengehengeld en gekopieerd hebt ben je soms uren verder. En dan moet het spel ook nog opstarten. Sony wil dat probleem aanpakken met de PS5 door Netflix achterna te gaan.

De Japanse fabrikant vertelt ontwikkelaars dat games laden op de PS5 even snel en intuïtief moet zijn als een film of serie uitkiezen op Netflix. Aanklikken en spelen maar, dus, in plaats van lang wachten tot alles geladen is.

Gamen op PS5 wordt als Netflix

Dat meldt Jason Schreier, een van de meest gereputeerde gamingjournalisten van dit moment. Met zijn verhalen op Kotaku en scoops weet hij vaak precies wat er binnen studio’s speelt. We hebben het hier dus niet over een willekeurige anonieme bron op Twitter, maar een betrouwbare journalist die niet zomaar iets deelt. Als Schreier het meldt, dan klopt het bijna altijd ook.

Volgens de journalist wil Sony de PS5 ook geschikt maken voor kortere speelmomenten. Op dit moment slinger je niet zo snel je PS4 aan als je slechts een kwartiertje hebt om te spelen. Terwijl dat met een sitcom op Netflix wel prima mogelijk is. Op de streamingdienst kost het immers minder dan een minuut om je favoriete serie op te starten.

Door op dat niveau te komen met de hardware en games van de Playstation 5 wil Sony ook gamers met weinig tijd aanspreken: “Ze willen dat mensen meer geneigd zijn om in korte bursts te spelen in plaats van alleen de console aan te willen zetten als ze een paar uur over hebben’, aldus Schreier.

Snel toegang tot specifieke content

“Een van de pitches die Sony aan ontwikkelaars heeft gegeven, is ‘het spelen van een PS5-game zou net zo eenvoudig moeten zijn als Netflix’. Ze willen spelers het gevoel geven dat ze het spel onmiddellijk kunnen laden en dat gamers precies weten hoeveel tijd een bepaalde activiteit in beslag zal nemen’, aldus Schreier.

Dat komt overeen met de manier waarop Sony tot nu toe de PS5 heeft gepromoot. De fabrikant belooft al dat je meteen in je favoriete game kunt belanden. Een nieuw PS5-patent suggereert tevens specifiekere toepassingen, zoals sneller toegang krijgen tot verschillende delen van een game. Denk aan direct een deathmatch potje in Call of Duty zoeken vanaf het homescreen van je Playstation.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Resetera

Reageer op artikel:
‘Gamen op PS5 wordt net zo snel als serie opstarten op Netflix’
Sluiten