Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Game 30 sep 2019

Sony heeft goed nieuws: PS5 is beter voor je portemonnee (en de planeet)

Ook Sony moet eraan geloven: het Japanse bedrijf doet mee met een initiatief genaamd Playing for the Planet. Het doel? Gaming duurzamer maken, om te beginnen met de Playstation 5.

PS5: Sony werkt aan duurzame toekomst

Dat heeft Jim Ryan, President en CEO van Sony Interactive Entertainment, bekendgemaakt. Die focus wordt duidelijk als je naar de architectuur van de PS5 kijkt. De opvolger van de PS4 is namelijk een stuk zuiniger wat energieconsumptie betreft, wat ook weer flink in de portemonnee van de consument kan schelen.

De PS5 is efficiënter dankzij een geïntegreerde system-on-a-chip. Oftewel, alle componenten zijn verwerkt in een enkele substraat. Ook zit er een speciale module op die met behulp van het werkgeheugen energie bespaart. Daardoor is de slaapmodus van de PS5 een stuk zuiniger dan de PS5: 0.5W.

Als een miljoen gebruikers daarvan gebruik zouden maken, dan zou dat naar schattingen van Sony zelf het equivalent van het gemiddelde gebruik van duizend Amerikaanse huishoudens schelen.

Verdere maatregelen

Daar stopt het bedrijf niet. Sony heeft de afgelopen jaren al bijna 16 miljoen ton aan CO2-uitstoot voorkomen, en de teller loopt naar verwachting de komende tien jaar op tot 29 miljoen ton.

Naast het efficiënter maken van zijn hardware onderzoekt Sony ook de CO2-voetafdruk van zijn gamingdiensten en treft het Japanse bedrijf maatregelen in zijn datacenters.

Onder de motorkap

Leuk allemaal, maar wanneer staat de PS5 dan in onze huiskamers? Helaas is dat nog niet bekend, al weten we wel al aardig wat over wat er onder de motorkap schuilt. De PS5 is namelijk niet alleen een stuk groener dan de PS4, maar ook een stuk krachtiger.

De console maakt gebruik van een compleet nieuwe AMD Ryzen CPU en een op maat gemaakte GPU. De PS5 slikt ook PS4-spellen en is compatibel met PS VR. De ingebouwde SSD moet ervoor gaan zorgen dat je favoriete spellen nog sneller laden en een nieuwe technologie genaamd ray tracing moet voor een flinke stap in graphics gaan zorgen.

Sony

Reageer op artikel:
Sony heeft goed nieuws: PS5 is beter voor je portemonnee (en de planeet)
Sluiten