Alrik de Jong
Alrik de Jong Samenleving 5 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Extreemrechtse Proud Boys in hemd gezet door gay community

De witte suprematisten van Proud Boys zijn op ludieke wijze in hun hemd gezet door de ‘gay community’. De hashtag #ProudBoys is gekaapt door ‘pride boys’ wereldwijd. Leuk, maar niet de hele homogemeenschap lacht mee.

Proud Boys is een extreemrechtse neofascistische organisatie die politiek geweld gebruikt en promoot. De organisatie, die alleen mannen toelaat, is gevestigd in de Verenigde Staten en staat pal achter Donald Trump. Vooral rond de verkiezingen duikt de organisatie overal op. Tijd voor een tegengeluid, meent men in Amerika.

Proud Boys vs. Pride Boys

Maar ja, hoe pak je mensen aan die voor bijna niks vatbaar zijn? Welnu, door hun naam te laten kapen door mensen waar ze fobisch voor zijn. Juist, iedereen binnen de ‘gay community’.

De gay community heeft op hilarische wijze de hashtag van de Proud Boys gekaapt. Na het bombardement aan tweets kun je de regenboogvlag niet meer los zien van de hashtag.

#ProudBoys

Twitter wordt op dit moment overspoeld door échte proud boys in plaats van extreem rechts schreeuwers in een Fred Perry-polo en met een biertje in de handen. Hieronder een compilatie en kijk voor meer op Twitter. Zoek op de hashtag #ProudBoys en gij zult vinden.

Kritiek vanuit de ‘gay community’

Je bent snel geneigd mee te lopen in deze regenboogpolonaise, maar er is ook kritiek vanuit de ‘gay community’. De onderstaande Instagram-post van Adam Eli bevat twee interessante punten die je aan het denken zetten.

Fred Perry

We noemden net al even de Fred Perry-polo. Dat is het kledingstuk dat de Proud Boys heeft toegeëigend als een soort van uniform. Ook dat wordt ze afgenomen, te weten dat Fred Perry ze letterlijk in hun hemd heeft gezet. Het kledingmerk stopt met de productie van de betreffende polo. Lees hier meer.

🏳️‍🌈 Check ook: Hier staan de kleuren voor in de regenboogvlag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extreemrechtse Proud Boys in hemd gezet door gay community
Sluiten