Uitverkoop in Hollywood: deze berg aan iconische filmprops is te koop

De lightsaber van Samuel L. Jackson uit Star Wars, de hakbijl waarmee Jack Nicholson rondzwaait in The Shining en nog veel meer andere iconische props uit de filmgeschiedenis staan binnenkort te koop. Het prestigieuze Prop Store organiseert op 30 september een veilig ter waarde van meer dan 7.5 miljoen dollar.

Iconische items uit filmgeschiedenis

We hebben het niet over de schoenveter van de hoofdrolspeler van een willekeurige film. Het gaat hier echt om items die iedereen herkent. Denk aan het pantser dat Russell Crowe draagt in Gladiator, of de heilige handgranaat van Antioch uit Monty Python and the Holy Grail. In totaal zullen er in London 900 lots worden geveild.

Elk jaar vindt de geliefde veiling plaats, en we zijn alweer aan de zesde editie toe. Afgelopen dinsdag werd de catalogus voor 2019 onthuld, een intrigerend kijkje in de keuken van Hollywood. Of je nou van plan bent daar je tonnen in te zetten of gewoon een groot filmfan bent: het is mooi spul.

De totale waarde wordt dus nu al op meer dan 7.5 miljoen dollar geschat. Dat wil ook wel met de volgende bedragen: het pantser uit Gladiator wordt geschat op zo’n 60.000 dollar. De hakbijl uit The Shining zal tussen de 48.000 en 73.000 dollar opleveren en de heilige handgranaat van de Britse iconen van Monty Python zelfs tussen de 60.000 en 121.000 dollar.

Props te koop films
Bron: Prop Store
Props te koop films
Bron: Prop Store

Verder kun je gaan sparen voor het zwaard van Mel Gibson uit Braveheart (36.000 tot 60.000 dollar), de lightsaber van Samuel L. Jackson uit Revenge of the Sith (60.000 tot 121.000 dollar) en de complete Batsuit die Michael Keaton droeg in Batman. Daar zul je tussen de 97.000 en 145.000 dollar voor neer moeten tellen. Tot slot hebben ze nog het Walther PPK pistool van Pierce Brosnan uit Goldeneye in de aanbieding, voor ongeveer een halve ton.

Props te koop films
Bron: Prop Store
Props te koop films
Bron: Prop Store

De veilig vindt plaats op 30 september en 1 oktober, in de BFI IMAX in Londen.

CNN

Reageer op artikel:
Uitverkoop in Hollywood: deze berg aan iconische filmprops is te koop
Sluiten