Wheels 24 okt 2018 Redactie

Propella elektrische fiets: de ultieme hybride racefiets

Het is fietsfabrikant Propella gelukt om de sweet spot te vinden tussen een traditionele en een elektrische fiets. Wat deze e-bike echter vooral onderscheidend maakt, is het coole uiterlijk en het extreem lichte gewicht.

Zo krijg je wel trapondersteuning vanuit de elektromotor, zonder in te leveren op het gevoel van een traditionele fiets. Dit is vooral te verklaren door het gestroomlijnde frame en de kleine batterij.

De 250 watt motor zit in het achterwiel verwerkt en kan trapassistentie bieden vanaf 25 kilometer met een max van 50 kilometer, afhankelijk van je snelheid. De topsnelheid is 30 kilometer per uur.

Propella elektrische fiets

De accu van de Propella elektrische fiets

De batterij heeft slechts 2.5 uur nodig om volledig op te laden en is uitklikbaar. Je vindt de accu – inclusief diefstal beveiliging – op de stang die vanaf de trappers naar het stuur loopt, op de plek waar normaal gesproken een bidon is bevestigd. Het valt nauwelijks op en niemand zal aan het design merken dat het om een elektrische fiets gaat.

⚡️Lees ook: ‘Dit zijn de tofste elektrische fietsen van dit moment’ ⚡️

De Propella weegt slechts 15.8 kilo dankzij het aluminium frame dat hol is aan de binnenkant. De elektrische motor beweegt vrij mee, waardoor je zo hard kunt gaan als je wil. Bijvoorbeeld wanneer je een heuvel afgaat of wind in de rug hebt. De zeven versnellingen zorgen dat je lekker vlot kunt schakelen.

Propella elektrische fiets

Veiligheid

Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo zitten er reflectorische lijnen in de banden verwerkt, zijn de velgen van sterk materiaal (en vallen ze behoorlijk op door de blauwe kleur), wordt de stroom automatisch uitgeschakeld in noodsituaties en zijn de elektronische onderdelen bestendig tegen water. Benieuwd geworden? Meer informatie over deze elektrische fiets, vind je hier.

Propella elektrische fiets Propella elektrische fiets Propella elektrische fiets
Reageer op artikel:
Propella elektrische fiets: de ultieme hybride racefiets
Sluiten