Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 13/03/2019

De Propella elektrische fiets: stijlvol, krachtig, licht en betaalbaar

Kan een elektrische fiets met een beperkt vermogen van 250 watt het verschil maken in de huidige markt voor e-bikes? Als het aan Propella ligt wel. Eén van de nieuwste elektrische fietsen gooit hogen ogen op het gebied van design, comfort en innovatie, Het goede nieuws: De Propella is ronduit betaalbaar.

De tijd dat de elektrische fiets het speeltje was voor de oudere medemens ligt ver achter ons. De meeste modellen blinken uit in technisch vernuft en zien er bijzonder modern uit. Klassieke designs worden vervangen door futuristische modellen en ook het vermogen wordt in de meeste gevallen dusdanig opgeschroefd dat je zonder kenteken de weg niet op mag. De Propella is in dat opzicht een hele verademing.

Propella: de meest stijlvolle betaalbare elektrische fiets

De e-bike waarmee Propella de markt hoopt te veroveren is uniek in veel opzichten. De elektrische fiets combineert een modern design met traditie en innovatie en biedt een ongekend comfort. Stoere lijnen zijn gecombineerd met frisse kleuren waardoor je er zo mee weg zou willen rijden. Dat de fiets daarnaast ook nog eens bijzonder licht is, is zeker een pluspunt.

Het eerste wat aan de Propella opvalt is de uitstraling, in alle opzichten is dit een gewone traditionele fiets waarbij de accu netjes is weggewerkt in het frame. Laat je echter niet verrassen, deze kleine krachtpatser levert een perfecte trapondersteuning dankzij de ingebouwde elektromotor van 250 watt.

Lichte e-bike met power

Dat beperkte vermogen lijkt wellicht minimaal in vergelijking met de kracht bij andere elektrische fietsen. Ondanks dat is de ondersteuning meer dan voldoende voor snelheden tot 30 kilometer per uur. De accu zelf is in een mum van tijd opgeladen, je hebt slechts 2.5 uur nodig om er optimaal van te kunnen profiteren. Je kunt deze eenvoudig in- en-uit het frame klikken.

Met of zonder versnellingen

Het frame van de Propella is gemaakt van aluminium wat je direct merkt als je de fiets op wilt tillen. Het geheel weegt slechts 15.8 kilo waardoor het met een hand te dragen is. De Propella elektrische fiets is leverbaar in twee configuraties: met en zonder versnellingen. Kies je voor de versie met versnellingen dan kun je je verheugen op 7 versnellingen ( Shimano Altusm 310). Voor de prijs hoef je het niet te laten, de uitvoering met versnellingen komt namelijk neer op 1.199 dollar. De propella zal vanaf juni leverbaar zijn.

Heb je liever een elektrische fiets van eigen bodem? Klik dan hier voor de nieuwe e-bike van Union.

Want

Reageer op artikel:
De Propella elektrische fiets: stijlvol, krachtig, licht en betaalbaar
Sluiten