Jelle van Es
Jelle van Es Game 13 jun 2019

Project Scarlett: de spelcomputer van de toekomst

Tijdens de E3-persconferentie van Microsoft kondigde het bedrijf aan dat ze werken aan een opvolger op de huidige Xbox One. Een naam voor de nieuwe spelcomputer is er nog niet. Momenteel gaat de spelcomputer gepaard met de werknaam Project Scarlett. Ook hebben we nog geen idee hoe hij er uit komt te zien. Wel heeft Microsoft het één en ander vertelt over wat je van Project Scarlett kunt verwachten.

Project Scarlett als de spelcomputer van de toekomst

Project Scarlett moet al eind 2020 gaan uitkomen en krijgt onder andere Halo Infinite als één van de grote launch-games. Op die manier weet je gelijk dat je een grote game hebt om mee los te gaan. Tegelijkertijd is ook al duidelijk geworden dat je je huidige games en accessoires nog niet hoeft weg te gooien. Deze gaan namelijk allemaal werken op Project Scarlett. Dus als je deze zomer een game koopt waar je dit najaar nog mee bezig denkt te zijn, dan kun je hem gewoon blijven spelen.

Xbox Project Scarlett – E3 2019 – Reveal Trailer

Introducing Project Scarlett. Unmatched power and speed ushers in a new level of game play performance and the future of gaming. With four generations of content that looks and feels unlike anything before. Launching with Halo Infinite Holiday 2020.

Wat dat betreft is het niet heel anders dan wat Sony tot nu toe over de PS5 heeft gezegd. Ook die spelcomputer gaat de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van games van zijn voorganger, hoewel we nog niks hebben gehoord over controllers op dat gebied. Daarnaast kun je ook gewoon naar de winkel blijven gaan om games te kopen voor Project Scarlett. De spelcomputer krijgt een disc drive, waar je je games in kunt plaatsen.

Halo Infinite – “Discover Hope” Cinematic Trailer | E3 2019

The Master Chief returns in Halo Infinite – the next chapter of the legendary franchise launching holiday 2020 with Project Scarlett.

Kijken we vervolgens naar wat de spelcomputer precies aankan, dan komen we bij de echt interessante dingen. De Project Scarlett moet in staat zijn om games in een 8K-resolutie te laten draaien met een framerate van 120 fps. De CPU van Project Scarlett is gebaseerd op de AMD Zen 2 en Radeaon RDNA architectuur, maar worden wel specifiek gemaakt voor de nieuwe spelcomputer. Ook wordt er gebruik gemaakt van een SSD harde schijf en GDDR6 RAM, waardoor laadtijden zo goed als verleden tijd zouden moeten zijn. En daar word je als gamer wel blij van.

40 keer zo snel als Xbox One

De spelcomputer zou iets van veertig keer zo snel zijn als de huidige Xbox One. Wat dat betreft klinkt de toekomst rooskleurig. We hopen snel meer van Project Scarlett te zien en dan met name de games die er op gaan verschijnen.

Check ook de eerste trailer van de game Avengers: Endgame, waarmee niet iedereen even blij is.

Reageer op artikel:
Project Scarlett: de spelcomputer van de toekomst
Sluiten