Professionele foto’s schieten met een smartphone? Wij geven je tips!

Wat zijn de slimme hacks waardoor je smartphone en jij ideaal kunnen samenwerken tijdens het maken van de perfecte foto? Het Android & You YouTube-kanaal van Samsung helpt je om het uiterste uit de camera van je device te halen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Met high-end smartphones in combinatie met Android-software, kun je als semi-professionele fotograaf aan de slag. Van pro-instellingen tot 360-graden-foto’s. In dit artikel leggen we uit hoe je de juiste functies gebruikt, waarna je de straat op kunt om die perfecte plaat te schieten.

Hoe maak je een HDR-foto op je Samsung?

HDR staat voor High Dynamic Range, wat simpelweg betekent dat er met één druk op de knop drie foto’s worden gemaakt. De foto’s (elk met een andere belichting) worden samengevoegd, wat voor een scherp contrast in de foto zorgt.

Hoe maak je een burst-foto?

Wanneer je de camera in burst-modus zet, kun je heel snel achter elkaar meerdere foto’s schieten. Dit is handig wanneer je het perfecte moment wil vastleggen, maar niet exact weet wanneer het gaat gebeuren. Burst is bijvoorbeeld perfect voor het spontaan fotograferen van dieren, mensen in actie en evenementen.

Hoe pas ik de ISO en sluitertijd aan?

De camera op een smartphone staat standaard op de automatische stand. Dit betekent dat de lichtsensoren zelf bepalen wat de meest gunstige instellingen zijn voor het vastleggen van het object of de situatie. Dit werkt op veel momenten heel aangenaam, maar wie de échte speciale kiekjes wil vastleggen, moet zelf aan de slag gaan met het vinden van de juiste instellingen.

Net als bij een professionele camera kun je de ISO (de lichtgevoeligheid) en de sluitertijd (de tijd waarop de sensor belicht wordt) zelf instellen. Het diafragma (de hoeveelheid licht die de sensor bereikt) kun je helaas niet instellen. Door te spelen met de ISO en de sluitertijd kun je eigenhandig de sfeer van de foto bepalen, terwijl je in de automatische stand afhankelijk bent van de beoordeling van de camera zelf. In een sfeervolle avondsetting betekent dit bijvoorbeeld dat een huiskamer overbelicht wordt, terwijl je juist de gezellige vibe wil vastleggen.

Hoe maak je een 360-graden foto?

Een 360-graden-foto is vooral een toffe gimmick tussen de rest van je foto’s. De functie leent zich uitstekend voor objecten die je van alle kanten wil belichten. Hoe het precies werkt, check je in de onderstaande video.

Hoe kun je snel gebruikmaken van je camera?

Een perfecte foto schiet je niet zomaar. De kadering is belangrijk, evenals de juiste (licht)instellingen. Toch is één onderdeel het allerbelangrijkste: het vinden van het juiste onderwerp, hetgeen je wil vastleggen. Dat onderwerp kan soms binnen luttele seconden weer verdwenen zijn. In die gevallen wil je tijdig je camera gereed hebben. In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je supersonisch snel de camera tevoorschijn kunt toveren, om zo die unieke situatie vast te leggen.

Hoe maak je een foto-album?

Goed, je bent druk aan het fotografen en dus loopt de alom bekende foto-feed op je smartphone vol. Orde in de chaos zou een verademing zijn. Gelukkig is het kinderlijk eenvoudig om alle foto’s in mappen in te delen.

Benieuwd naar meer tips, tricks en weetjes over Android? Je vindt alle denkbare informatie na de klik.

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Professionele foto’s schieten met een smartphone? Wij geven je tips!
Sluiten