Redactie
Redactie Life 20 mei 2016

Pro-tips: zo scoor je een goedkope hotelkamer

Het vinden van een goedkope hotelkamer kan soms best een lastige opgave zijn. Toch moet dat doorgaans kunnen. Met deze slimme tips moet je een aardig eind komen in het scoren van een goede deal.

Neem de reservering van een ander over

Roomtravel.com linkt je aan andere reizigers die een kamer hebben geboekt, maar geen interesse meer hebben. De korting kan oplopen tot 75 procent.

Vergelijk de prijs

Hoewel veel hotels er niet mee te koop lopen, is het gros bereid om de prijs te verlagen naar die van een directe concurrerend hotel in de buurt. Mits je het zelf voorlegt uiteraard. Een brutaal mens heeft de halve wereld.

Onderhandel

Steeds meer huiseigenaren verhuren (een deel van) hun huis aan reizigers. Omdat je direct bij de eigenaar reserveert, valt er vaak makkelijker te onderhandelen. Zeker als het een last minute-boeking betreft. Ze zijn op die momenten vaak hongerig naar een boeking, dus liever voor een lagere prijs dan helemaal niks.

Ga een midweek

Vrijdag en zaterdag zijn de drukste dagen. Reis je van zondag tot donderdag, dan is de kans groot dat je minder aftikt voor een kamer. Bijkomend voordeel: meer ruimte bij het zwembad.

Download de HotelTonight app

Deze app is goud waard: deze indexeert namelijk onverhuurde kamers bij high-end hotels. Het gevolg? Voor een prikkie slapen in een 5-sterren hotel.

Kies een business hotel

Een zakelijk hotel is misschien niet zo flitsend, maar kan wel een stuk goedkoper zijn. Zeker als je een groot deel van de tijd buiten bent, is het gemis van een groot zwembad niet zo erg.

Check laat in

Als het grootste deel van de gasten is ingecheckt, kunnen de baliemedewerkers beter inschatten wat de mogelijkheden zijn. Oftewel: bekijken of er een upgrade mogelijk is voor dezelfde prijs. Dan doet dat dure diner toch een stuk minder pijn.

Wees loyaal

Reis je vaak naar dezelfde plek? Veel hotels bieden hun gasten allerlei kortingen aan indien ze vaker verblijven. Dergelijke loyaliteitsprogramma’s kunnen de moeite waard zijn.

(Foto’s: Librestock.com)

Reageer op artikel:
Pro-tips: zo scoor je een goedkope hotelkamer
Sluiten