Jan
Jan Life 31 mrt 2019

Aanschouw de exorbitant luxe privé jet van Tesla oprichter Elon Musk

Wie het goed heeft, laat het breed hangen. Als je dan toevallig Elon Musk heet, dan heb je natuurlijk extra reden om je levensstijl aan te passen aan je persoonlijke vermogen. Als je dan toch geld teveel hebt, zijn vermogen wordt geschat op 20.7 miljard dollar, dan is de aanschaf van een privé vliegtuig van 70 miljoen natuurlijk een kleinigheidje.

Een beetje miljardair kan uiteraard niet zonder privéjet. Zo heeft Donald Trump zijn eigen Boeing en heeft John Travolta zelfs een eigen vloot bestaande uit drie vliegtuigen. Met andere woorden, wil je er een beetje bij horen dan kun je niet zonder. Elon Musk is niet veel anders en dus heeft ook hij een indrukwekkend vliegtuig. De Gulfstream G650ER is zijn laatste speeltje na eerder al verschillende vliegtuigen te hebben versleten.

Met een privéjet hoor je erbij

Met een beetje privéjet ben je er uiteraard niet. Zo’n kaal ding met een standaard inrichting is natuurlijk niet iets wat bij de status van een selfmade miljardair hoort. De Gulfstream van Musk is dan ook geen standaard model, het is zo’n beetje de Rolls Royce onder de jets. Zo is het vliegtuig ontworpen om eenvoudig lange afstanden mee te overbruggen. Sterker nog, een beetje Airbus zal moeten bijtanken om dezelfde afstand (12.964 kilometer) te kunnen overbruggen. Overigens is dat geen overdreven luxe, afgelopen jaar vloog de Tesla topman maar liefst 150.000 mijl met zijn kist.

Pure luxe aan boord bij Elon Musk

Dat zijn natuurlijk indrukwekkende gegevens, maar de echte schoonheid zit zoals altijd aan de binnenzijde. Het interieur is werkelijk een grote oase van luxe. De Gulfstream van Elon Musk kan acht passagiers vervoeren, maar die hebben dan ook echt alle ruimte. Elke twee minuten wordt de lucht ververst, je hebt dus totaal geen last van een droge mond, iets wat tijdens een vlucht met een ‘gewone’ Boeing of Airbus wel snel het geval is.

Een 26-inch televisie is natuurlijk aanwezig voor het nodige onboard entertainment en laten we vooral het high-end audiosysteem niet vergeten. Maak je dus over Elon Musk niet al te veel zorgen. Terwijl je krom ligt om een Tesla bij elkaar te sparen, geniet Musk alweer van alle luxe terwijl hij naar zijn volgende bestemming vliegt.

Omdat hij bijna altijd onderweg is, heeft Elon Musk weinig tijd om van zijn villa te genieten. Daarom zette hij deze recente te koop. Interesse? Klik dan hier.

Beam Aviation

Reageer op artikel:
Aanschouw de exorbitant luxe privé jet van Tesla oprichter Elon Musk
Sluiten