Ramon Mens
Ramon Mens Films & Series 15 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Prijzen Netflix stijgen in VS, binnenkort ook bij ons?

Naast Netflix komen er dit jaar een boel nieuwe streamingdiensten. Bijvoorbeeld een van Disney en zelfs een van Apple Je zou denken dat toenemende concurrentie voor lagere prijzen zorgt, maar dat blijkt niet zo te zijn. Netflix is een prijsverhoging aan het doorvoeren. De verhoogde prijzen zijn al op de Amerikaanse site van de streamingdienst te zien, maar nog niet in Europa of Nederland.

Je kunt er echter op rekenen dat de prijs bij ons ook snel omhoog zal gaan. Prijzen in Europa zijn vrijwel altijd gekoppeld aan de Amerikaanse prijzen. Geen enkel abonnement wordt gespaard, want zowel de prijs voor Netflix Basic als Standaard en Premium gaat omhoog. Het is met 13 tot 18 procent de hoogste prijsstijging ooit.

Verhoogde prijzen Netflix

Concreet komt dit neer een verhoging van 1 dollar per maand voor het basis-abonnement (van $ 7.99 naar $ 8.99 per maand). Het standaard-plan gaat van $ 10.99 naar $ 12.99 per maand. Een Premium-abonnement met 4K Ultra HD kostte voorheen $ 13.99 per maand, maar gaat $ 15.99 kosten. De verhoogde prijzen gelden in eerste instantie alleen voor nieuwe abonnees, maar ook bestaande klanten ontkomen er niet aan. Voor hen gelden na drie maanden ook de hogere tarieven.

Mocht de streamingdienst de prijzen ook in Nederland gaan verhogen, dan worden dit naar verwachting de nieuwe prijzen:

  • Basic: SD voor één scherm – van € 7,99 naar € 8,99 per maand.
  • Standaard: HD voor twee schermen – van € 10,99 naar € 12,99 per maand.
  • Premium: 4K voor vier schermen – van € 13,99 naar € 15,99 per maand.
La Casa de Papel seizoen 3 Netflix

Meer concurrentie op komst

Netflix zit nu nog in een luxe positie en kan zich een prijsverhoging veroorloven. Nergens anders zie je originals als The Punisher en La Casa de Papel. Er is zeker in Europa weinig concurrentie en bij vorige prijsstijgingen in het aantal abonnees niet gedaald. Of de dienst dit nog een keer kan flikken, valt te betwijfelen. Disney en Apple komen eraan. Wij hopen dat de verhoogde prijzen niet naar Nederland en België, maar we vrezen het ergste. In het verleden volgde Europa namelijk gewoon de VS.

? Toch maar een alternatief? Netflix-killer: alles wat we weten over Disney’s streamingdienst
? Of nog even waar voor je geld? Netflix pakt uit in 2019: 14 nieuwe Netflix Orginals om naar uit te kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Prijzen Netflix stijgen in VS, binnenkort ook bij ons?
Sluiten