Eerste foto Game of Thrones-prequel Bloodmoon gelekt (+ 5 feiten)

Er is al veel gezegd, geschreven en gespeculeerd over de prequel-serie van Game of Thrones, maar veel details ontbreken nog. Het geheel hult zich in stilzwijgen, maar zoals altijd wint de aanhouder. De opnames van Bloodmoon in Noord-Ierland zijn in ieder geval begonnen. De hele karavaan vertrekt daarna richting Italië. En ja, vanaf daar is de eerste foto gelekt.

Na alle tumult rondom het Game of Thrones seizoen 8 wordt het tijd om de fans tevreden te stellen. Alles doet vermoeden dat Bloodmoon een indrukwekkende productie wordt met een al even indrukwekkende cast. Overigens heeft de geestesvader van de serie, George R.R. Martins, het liever over een vervolgserie, maar ja, dat bekt natuurlijk niet zo lekker als ‘prequel-serie’.

Eerste foto gelekt

Feit is dat we vanaf nu minimaal één beeld in ons referentiekader kunnen stoppen. Het gaat om een foto van de set, waarop Naomi Watts te zien is in een gouden jurk. De beelden werden in juli al gedeeld via Instagram Stories door Instagram-gebruiker @kiaruzz91_ en verspreidden zich op social media. De foto is genomen in de Grotta del Turco, een grot in Gaeta, even boven Napels.

naomi watts source on Twitter

new 📸| Naomi Watts on the set of #GameOfThrones prequel “Bloodmoon” (shared by kiaruzz91_ on Instagram) https://t.co/jChfMQV5BM

Wat we hier wijzer uit worden? Nou, veel minder dan de onderstaande vijf feiten over de Game of Thrones-prequel Bloodmoon.

1. Het verhaal van de Game of Thrones-prequel

De prequel-serie van Game of Thrones speelt zich af voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. In Bloodmoon gaan duizenden jaren terug in de tijd. De wereld begint te vervallen in een duister tijdperk. We worden meegenomen naar de oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten en de Starks. Geen muur, geen draken, geen regels. Eén ding is zeker, alles wat je tot nu toe dacht te weten blijkt weer totaal anders in elkaar te steken.

2. Naomi Watts en de rest van de cast

Wat we met zekerheid kunnen vertellen is de samenstelling van de cast van Bloodmoon. De onderstaande acteurs en actrices zie je sowieso terug.

  • Miranda Richardson (Rita Skeeter uit de Harry Potter-films)
  • Markies Rodriquez (Manifest)
  • Naomi Watts (The Ring)
  • Richard McCabe (Philip K. Dick’s Electric Dreams)
  • John Heffernan (Dracula)
  • Dixie Egerickx (Summerland)

De castleden krijgen daarnaast gezelschap van onder anderen Marquis Rodriquez, Josh Whitehouse, Naomi Ackie, Denise Gough, Jamie Campbell Bower, Sheila Atim, Ivanno Jeremiah, Georgie Henley, Alex Sharp en Toby Regbo.

3. Jane Goldman en George R.R. Martin

De creatieve breinen achter de prequel zijn scenarioschrijfster Jane Goldman en GoT-auteur George R.R. Martin. Zij zijn de makers van Bloodmoon, met Goldman als showrunner. Beiden zullen de serie produceren naast SJ Clarkson. Laatstgenoemde ken je wellicht nog van The Defenders, Jessica Jones, HBO’s Succession en de nieuwe Star Trek. Clarkson zal daarnaast ook de leiding hebben over de pilot-aflevering.

George R.R. Martin was al eerder uitvoerend producent van Game of Thrones en droeg bij aan de scripts van de verschillende episodes. Met de ervaring zit het dus wel goed en we hebben dan ook alle reden om verlangend uit te kijken naar BloodmoonGeorge R.R. Martin, waarvan nog geen releasedatum bekend is.

4. Naam: Bloodmoon

Het was lang gissen naar de naam, maar Bloodmoon werd al langer gespeculeerd. Overal wordt de naam al gebruikt, al wacht HBO nog totdat het de eerste beelden vrijgeeft.

5. Er komen nog meer prequels

Eerder liet HBO aan Vultured al weten dat er meerdere prequels komen, vijf om precies te zijn. George R.R. Martin voegde daar op zijn blog aan toe dat er al drie in de maak zijn. Het filmen van Bloodmoon is inmiddels begonnen in Noord-Ierland.

Fantasy-serie The Witcher op Netflix

👀 Check hier de eerste beelden van fantasy-serie The Witcher op Netflix, nu al de nieuwe Game of Thrones genoemd.

HBO

Reageer op artikel:
Eerste foto Game of Thrones-prequel Bloodmoon gelekt (+ 5 feiten)
Sluiten