Redactie
Redactie Advertorial in archief 22 december 2016

Prachtplekken waar je voor een prikkie heen vliegt

Het staat op vrijwel ieders verlanglijst: meer reizen. En terecht, want de wereld ontdekken is één van de meest bevredigende en verslavende bezigheden. Nog geen idee waar jouw Jaarlijkse Grote Reisplan heengaat? Samen met easyJet lichten we vier prachtige plekken uit waar je met flinke kortingen heen kunt vliegen. Onze voorkeur: Lanzarote, Tel Aviv, Lyon en Tenerife.

Wie tot 12 januari middernacht bij easyJet een vlucht boekt in de periode 1 februari – 5 juli kan tot wel 25 procent korting pakken.* De vier onderstaande voorbeelden vormen slechts een kleine greep uit het totale aanbod. Wil je één van de onderstaande vluchten boeken (of kijken welke steden nog meer beschikbaar zijn), klik dan hier.

Lanzarote

Wat
Het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden. Dit tropische paradijs valt onder Spanje, ligt 115 kilometer voor de kust van Marokko en wordt bewoond door 143.209 inwoners.

Toeristisch hoogtepunt
Papagayo Beach. In het meest zuidelijke deel van het eiland, tussen Playa Blanca en El Papagayo, vind je de mooiste stranden. Het laatste deel is niet te bereiken met de auto en dat maakt het eigenlijk alleen maar beter.

Underdog hoogtepunt
De wijnstreken. De grond en het klimaat van Lanzarote leent zich bij uitstek voor het verbouwen van druiven. Toch zul je zelden een Lanzarote’s wijntje in de Nederlandse schappen vinden. Er wordt simpelweg niet genoeg wijn geproduceerd om te kunnen exporten. Des te meer reden om aldaar de indrukwekkende druivenvelden te bezoeken, en uiteraard een flesje open te trekken.

Eten
Lani’s Cafe Restaurant. Aan het water, luxe interieur en zeer lekker – niet al te fancy – eten.

De foto’s

Tel Aviv

Wat
Tel Aviv is met ruim 410.000 inwoners de tweede stad van Israël, een metropool in de centrale kuststreek. De stad werd oorspronkelijk gebouwd als nederzetting en bood tijdens de Tweede wereldoorlog opvang aan veel Joodse vluchtelingen. Inmiddels staat Tel Aviv vol architectonische hoogtepunten (letterlijk) en wordt de stad jaarlijks door duizenden toeristen bezocht.

Toeristisch hoogtepunt
Jaffa. De havenstad Jaffa ligt in de gemeente Tel Aviv en is een van de oudste steden ter wereld. Vanuit Tel Aviv is het goed te bewandelen; in veertig minuten ben je op bestemming met de benenwagen. De haven zit propvol galerijen, winkels, cafés en restaurants in een authentieke omgeving.

Underdog hoogtepunt
Neve Tzedek. Een pittoresk plaatsje dat zich van origine net buiten de stadsmuren van het oude Jaffa bevindt. De mediterrane sfeer wordt in stand gehouden dankzij de knusse stegen, kleurrijke huizen en vele creatieven bewoners.

Eten
Hatraklin Bistro Meat & Wine. Zoals de naam al doet vermoeden: veel aandacht voor het vlees en de wijnen, zonder de groenten uit het oog te verliezen.

De foto’s

Lyon

Wat
Deze sfeervolle stad ligt in het oosten van Frankrijk en is gebouwd op de plek waar rivieren Rhône en de Saône elkaar kruizen. Het is met ruim 492.000 inwoners de derde stad van het land. Sinds een klein twintig jaar staat de historische binnenstad op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO.

Toeristisch hoogtepunt
Notre-Dame de Fourvière. Net als de Notre-Dame in Parijs is dit een juweel van een kerk, die met volle trots boven de stad uit schittert.

Underdog hoogtepunt
Lyon is rijk aan musea, waardoor het lastig kiezen is. Van het Musée des Beaux-Arts (kunst door de jaren heen) tot Musée de la Résistance (alles over de rol van Lyon tijdens de Tweede Wereldoorlog) en Musée Urbain Tony Garnier (muurschilderingen, heel indrukwekkend)

Eten
Les Halles de Lyon. Jawel: de lokale foodhallen, waar je spreekwoordelijk kunt zwemmen tussen de culinaire hoogstandjes.

De foto’s

Tenerife

Wat
De grote broer van Lanzarote en 85 kilometer verwijderd van de kust Marokko. Met 900.000 bewoners is Tenerife het drukst bevolkte eiland van Spanje.

Toeristisch hoogtepunt
Pico del Teide. Een letterlijk hoogtepunt, Pico del Teide betekent namelijk: het puntje van vulkaan El Teide. Sterker nog: met 3718 meter is dit het hoogste punt van heel Spanje. Met een kabellift kun je tot een hoogte van 3550 meter komen, wat uiteraard een indrukwekkende ervaring oplevert.

Underdog hoogtepunt
Garachico. Een van de meest authentieke plaatsen op het eiland. Verwacht veel historische gebouwen, kerken en woningen. Ook tof in het voorjaar: de intense carnavalsvieringen in Santa Cruz en Puerto de la Cruz.

Eten
Tasca Tierras del Sur. Tapas in z’n meest pure vorm. En wijn. Veel wijn!

De foto’s

*Zie easyJet.com/nl voor de voorwaarden.

In samenwerking met easyJet

Reageer op artikel:
Prachtplekken waar je voor een prikkie heen vliegt
Sluiten