Jan
Jan Life 12 aug 2018

Prachtige woning in Amstelveen is de 2.5 miljoen meer dan waard

Als het ooit je droom is geweest om in een pand te wonen met geschiedenis, uitstraling en een zee aan ruimte: kijk dan eens in Amstelveen. Hier staat een uniek exemplaar te koop, de voormalige St. Josephschool. Er is slechts een minuscuul nadeel: de vraagprijs, die is namelijk 2.5 miljoen. Daar staat wel tegenover dat je de beschikking hebt over maar liefst negen kamers en een woonoppervlakte van 536 vierkante meter op een perceel van 1295 vierkante meter.

De voormalige St. Josephschool vinden we aan de Amsteldijk Zuid. Het gehele pand is gerenoveerd waardoor er een zee van ruimte is ontstaan. Het pand is voorzien van vloerverwarming- en verkoeling en is geheel up-to-date door middel van domatica. Een prachtig uitzichticht over de landerijen en het water maakt het plaatje compleet.

Comfortabel leven op 1295 vierkante meter grond

Het pand wat nu wordt aangeboden heeft een bekende geschiedenis in Amstelveen. Tot 1975 was het in gebruik als onderwijsinstelling en is na 2014, zeer recent dus, gerenoveerd en omgebouwd tot een unieke woonlocatie. De ligging in het buitengebied zorgt voor een landelijke sfeer en kent een bijzonder comfortabel woonniveau. Het ruime hoofdverblijf, de grote tuin, het weiland/grasland, volop parkeerruimte en een aanlegsteiger voor de deur maken de woning tot een unieke verschijning en een pareltje wat je niet vaak tegenkomt. Tel daarbij de hoge plafonds, sommige tot maar liefst 4.75 meter hoog, en het is duidelijk dat je over ruimte niet te klagen hebt.

Drie woonruimtes op de begane grond

Het pand is voorzien van drie woonvertrekken op de begane grond, idealiter gebruik je een van de woonruimtes als werkplek annex kantoor. De slaapkamers en de badkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Mocht je nog kinderen hebben, dan zullen zij zich uitstekend vermaken op de tweede verdieping die is ingericht als waanzinnig grote speelplek.

Reageer op artikel:
Prachtige woning in Amstelveen is de 2.5 miljoen meer dan waard
Sluiten