Arrow-producent komt met volwassen versie van… The Powerpuff Girls

Nostalgie is een van de krachtigste trucjes die Hollywood maar al te graag inzet. Waarom zou je een nieuw, origineel project op poten zetten en risico nemen als je ook een bestaande franchise nieuw leven in kunt blazen? Een serie of film waarmee een generatie is opgegroeid, die vervolgens vol nostalgie je nieuwe versie gaat checken. Die behandeling krijgt nu ook The Powerpuff Girls.

The Powerpuff Girls komen terug

Je kent ze nog wel: de superhelden-zusjes uit de gelijknamige cartoon die vroeger op Cartoon Network te zien was. In die serie creëerde Professor Utonium per ongeluk een drietal meiden met superkrachten. De serie runde van 1998 tot 2005. Bij deze nog even het intro om je geheugen op te frissen:

De Amerikaanse zender The CW heeft aangekondigd dat het met een nieuwe The Powerpuff Girls-serie komt. Dit keer echter niet een vrolijke cartoon voor jong en oud, maar in de vorm van een volwassen live-action versie.

Gedesillusioneerde twintigers

De serie volgt opnieuw Blossom, Bubbles en Buttercup. Dit keer zijn de zusjes echter “gedesillusioneerde twintigers, die het kwalijk nemen dat ze hun jeugd hebben verloren aan misdaadbestrijding. Zullen ze ermee instemmen zich te herenigen nu de wereld hen meer dan ooit nodig heeft? ”

Een verfrissende take op de cartoon die we allemaal kennen. Met die insteek is het ook niet zo gek dat Greg Berlanti ermee aan de slag gaat als producent. Hij is ook verantwoordelijk voor alle DC-superheldenseries die The CW in Amerika uitzendt. Denk aan The Flash, maar ook Arrow en Supergirl vallen onder zijn domein.

Juno

Nu komen daar dus de volwassen Powerpuff Girls bij. Greg Berlanti krijgt bij het produceren hulp van niemand minder dan Diablo Cody, de scenarioschrijfster achter topfilm Juno. We hebben nog geen idee hoe dit project uit gaat pakken, maar aan het betrokken talent zal het dus niet gaan liggen.

Hopelijk wordt het daadwerkelijk een interessante serie die het niet enkel moet hebben van verzwijgingen naar de originele cartoon en nostalgie. Daarvoor hebben we al de originele serie, en zijn er meer dan genoeg toffe superheldenseries om te checken. The CW heeft helaas nog geen releasedatum of verdere plannen bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
Arrow-producent komt met volwassen versie van… The Powerpuff Girls
Sluiten