Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 25 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Porsche Taycan Turbo S op de Autobahn: zo snel is de Tesla killer echt

Dat elektrische auto’s misselijkmakend snel accelereren is allang geen geheim meer. Vooral de bolides van Tesla zijn in een 0 naar 100 km/u race nagenoeg onverslaanbaar. De vraag is alleen hoe lang dat nog zo gaat zijn. Porsche heeft met hun Taycan Turbo S een geduchte concurrent voor de auto’s van Elon Musk op de markt gebracht, maar hoe snel is de elektrische Porsche nu echt? Onze collega’s van Autovisie zochten het uit.

Hoe test je de acceleratie en topsnelheid van een auto? De rechte stukken op een circuit zijn vaak te kort en met de boetes in Nederland durf je het ook niet te gokken op de A12. Wat je beter kunt doen is netjes met 130 km/u diezelfde A12 afrazen en zo Duitsland binnenrijden. Op een groot deel van de Duitse snelwegen geldt immers nog steeds geen maximum snelheid.

Hoe snel is de Porsche Taycan Turbo S?

De collega’s van Autovisie hadden onlangs een Porsche Taycan Turbo S tot hun beschikking en brachten bovenstaand plan tot uitvoering. Met een volle batterij reden ze naar onze oosterburen om daar te testen hoe snel de Elektrische Porsche nu echt is. Met behulp van een GPS apparaat werd de snelheid zo precies mogelijk gemeten en weten we nu dus echt hoe snel deze Tesla-killer is.

Hoe snel ga je van 0 naar 100 km/u en hoe lang duurt het vervolgens voor je op de 200 km/u zit. En wat is de topsnelheid? Goed om te weten, maar wat Autovisie ook getest heeft is hoeveel invloed het laadniveau van de batterij heeft. Logisch dat je bij 100% batterij ongekend rap bent, maar wat als je de Porsche Taycan Turbo S twintig keer vol op zijn staart trapt? En welke invloed heeft het batterijniveau op je topsnelheid? Je ziet het in bovenstaande video.

Moet Tesla vrezen?

Op veel fronten is de Porsche Taycan Turbo S een geduchte concurrent voor Tesla, maar op één punt heeft het Amerikaanse merk een grote voorsprong: de range. Hoewel de Porsche Taycan een indrukwekkende auto is, kun je hier lezen dat hij qua efficiëntie nog een stuk beter kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Porsche Taycan Turbo S op de Autobahn: zo snel is de Tesla killer echt
Sluiten