Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 18 okt 2019

Porsche Taycan vs. Tesla Model S P100D: wie wint de eerste dragrace?

Tesla heeft lang kunnen genieten van hun (bijna) monopoliepositie, maar die tijd gaat ten einde komen. Steed meer merken betreden de markt en snoepen een aandeel weg bij de elektrische auto’s van Elon Musk. Begin volgend jaar gaat ook Porsche zich in deze strijd mengen met de volledige elektrische Taycan. De eerste reviews waren behoorlijk lovend, maar wat als je ‘em direct tegenover een Tesla Model S P100D zet?

Dat hebben ze bij het Duitse autoprogramma “Auto Mobil” gedaan. Is dat een eerlijke vergelijking? Nee niet helemaal, want de Porsche Taycan is zo’n 40.000 euro duurder dan de Tesla Model S P100D. Kan de Duitse nieuwkomer de hogere prijs verantwoorden? Als we Auto Mobil presentator Albert Königshausen mogen geloven in ieder geval wel.

Tesla Model S P100D tegen de Porsche Taycan

Zo nam hij beide modellen flink onder de loep en zag behoorlijk grote verschillen. De Tesla is qua bouwkwaliteit zeker niet slecht, maar niet alles is even netjes. In tegenstelling tot Porsche. De Duitse autobouwer bestaat al sinds 1931 en die ervaring zie je terug. Alleen de beste materialen worden gebruikt en de afwerking is simpelweg subliem.

Porsche Taycan vs Tesla Model S P100D dragrace
Bron: Porsche / Christoph Bauer Bron: Porsche / Christoph Bauer

Dan het gedeelte dat we echt willen weten, namelijk welke van de twee het beter doet op de weg. Auto Mobil nam de Porsche Taycan en Tesla Model S mee naar een circuit in Duitsland om dat te testen. Op papier liggen de twee dichtbij elkaar. Volgens de specificaties zou de Tesla 0,2 seconden sneller op de 100 km/u moeten zitten. Helaas voor de Model S was het die dag nat en was hij daardoor niet opgewassen tegen de Taycan.

Overtuigende overwinning

Op een natte baan wordt duidelijk dat Porsche ervaring heeft met het maken van sportauto’s. De hoeveelheid grip die de Taycan heeft maakt het verschil. Dat zie je al in een rechte lijn, maar vooral bij bochten op hoge snelheid. In onderstaande video zie je dat de Porsche Taycan het aanzienlijk beter doet dan de Tesle Model S. Wil je de gehele uitzending zien (in het Duits) klik dan hier.

Tesla Model S P100D vs Porsche Taycan Turbo S Drag Race

Original Video Source by Vox Automobili: https://www.tvnow.de/shows/auto-mobil-174/2019-10/episode-41-thema-heute-u-a-porsche-taycan-mit-alex-1934098

Daarnaast viel op dat de prestaties van de Tesla Model S sneller achteruit gingen na veelvuldige gebruik van de ludicrous mode. De gevolgen van een warme batterij werden snel duidelijk, terwijl de Porsche hier nagenoeg geen last van had. Hierdoor werd het gat tussen de twee elektrische auto’s alleen nog maar groter.

Goedkopere versie van de Porsche Taycan

Zo wint de Porsche Taycan het eerste duel, maar is de strijd nog lang niet voorbij. In de aankomende maanden zullen er ongetwijfeld meer vergelijkingen komen en zullen we vanzelf zien welke elektrische auto zich tot koning mag kronen. Mocht je interesse hebben in de Porsche Taycan, maar ’em wat aan de dure kant vinden? Goed nieuws, want Porsche komt namelijk met een goedkopere versie. Benieuwd wat deze gaat kosten en wat je daarvoor terugkrijgt? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Jalopnik

Reageer op artikel:
Porsche Taycan vs. Tesla Model S P100D: wie wint de eerste dragrace?
Sluiten