Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Wheels 12 aug 2019

Tesla-killer: eerste elektrische porsche blaast expert omver

Wat elektrische auto’s betreft moeten autoliefhebbers vaak een hoop geduld hebben. Porsche begon bijvoorbeeld vier jaar geleden al met het teasen van zijn eerste volledig elektrische Porsche. Dan hebben we het over de langverwachte Porsche Taycan.

Porsche Taycan: volledig elektrische Porsche

Het bleef echter de vraag hoe de ambitieuze elektrische auto zou presteren. We hebben nu gedeeltelijk antwoord op die vraag gekregen dankzij Jonny Smith, voormalig presentator van het razend populaire autoprogramma Fifth Gear.

Hij kreeg alvast de kans om rond te scheuren in de Porsche Taycan, waarvan we het resultaat nu in een gloednieuwe video kunnen bewonderen. Op zijn eigen YouTube-kanaal rijdt de Brit wekelijks rond in de nieuwste elektrische auto’s, maar geregeld sleutelt hij ook zijn eigen EV’s in elkaar. Je kunt Smith dus gerust een expert noemen.

Porsche Taycan
Bron: Porsche AG

Juist daarom zegt het des te meer wanneer hij zwaar onder de indruk is van een elektrische auto, en laat dat nou net het geval zijn bij de Porsche Taycan. Sure, er zullen Tesla’s zijn die sneller de honderd kilometer per uur aan tikken, maar zoals Porsche zelf benadrukt zal de liquid-cooled 800V accu van de Taycan het vaker en langer volhouden.

Voorproefje en geheimen

De video geeft ons ook het eerste voorproefje op het geluid van de Taycan, zowel op lage als hoge snelheden. Dat is des te interessanter bij dit soort elektrische auto’s, omdat ze een kunstmatig geluid laten horen om bijvoorbeeld voetgangers te waarschuwen.

Het dashboard en het overige interieur zijn bedekt met speciaal materiaal, om het daadwerkelijke design nog even geheim te houden. Op dat vlak zul je dus nog even geduld moeten hebben. De laatste details blijven een mysterie. Over een maandje wordt de Porsche Taycan volledig onthuld, dus dan weten we alles over deze Tesla-killer.

Porsche Taycan WORLD EXCLUSIVE genuine first drive & launch control testing 0-200kph | Fully Charged

The Fully Charged Show is given exclusive access to get Jonny Smith behind the wheel of the new first Porsche all electric car – the Taycan – and drive it full throttle from 0-124 mph (200 km/h) dozens of times.

Reageer op artikel:
Tesla-killer: eerste elektrische porsche blaast expert omver
Sluiten