Redactie
Redactie Cars 2 mrt 2017

Porsche Panamera Sport Turismo: Porsche heeft nu zelfs een station!

Je staat er bijna niet meer bij stil, maar in zekere zin is praktisch elk nieuw model waar Porsche mee komt baanbrekend. Waarom? Een van origine klassieke sportwagenfabrikant die keer op keer met iets komt dat ‘niet hoort’. Het blijft boeien. En de uitwerkingen blijven prachtig, getuige de Porsche Panamera Sport Turismo. Een – jawel – stationwagon (okay, ‘shooting brake’) van Porsche.

Met elke nieuwe release moeten ze bij Porsche tevreden in hun handen wrijven. Waar wij inmiddels zodanig zijn ingemasseerd dat we alles van Porsche verwachten, schreeuwde men een jaartje of tien a vijftien geleden nog moord en brand. Een SUV van Porsche, belachelijk! Een dieselmotor in een Porsche, heiligschennis! Nou, nu is er een station wagon (met indien gewenst een diesel): deal with it.

De dag dat Porsche aandacht gaat geven aan gezinnen en ruimte lijkt toch echt aangebroken, want één van de eerste dingen die de Duitsers met trots melden, is de riante bagageruimte (520 liter) en de royale zitruimte voor vijf (twee achterstoelen met een middelste ‘noodstoeltje’) personen.

Verder heeft de Porsche Panamera Sport Turismo natuurlijk alles wat je van de Panamera kent en verwacht: zoals een dynamisch onderstel en die sexy automatische spoiler. Oh, en dikke motoren: een V6 met 330 pk, V6 met 440 pk, hybride V6 met 462 pk en V6 diesel met 422 pk. Naar verwachting zal over niet al te lange tijd ook de Turbo-versie met 550 pk sterke V8 verschijnen.

Reageer op artikel:
Porsche Panamera Sport Turismo: Porsche heeft nu zelfs een station!
Sluiten