Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 14 okt 2019

Porsche Taycan 4S: de goedkope versie van de eerste elektrische Porsche

Tijdens de IAA in Frankfurt lanceerde Porsche haar eerste volledig elektrische auto, de Taycan. Met 680pk in de Turbo versie en een weerzinwekkende 761pk in de Turbo S produceert de Taycan heftige sprinttijden. De krachtigste versie van de razendsnelle Porsche gaat naar honderd kilometer per uur in 2,8 seconden. Porsche heeft een goedkopere versie van de Taycan beloofd en die is nu hier, de Porsche Taycan 4S

De Porsche Taycan 4S

Met een prijskaartje van ongeveer 110.000 euro is dit instapmodel van Porsche een dikke 50.000 euro goedkoper dan de Turbo versie. De Taycan 4S levert maximaal 571 pk en sprint daarmee in 4 seconden naar de 100. De Taycan maakt gebruik van twee elektromotoren die vier wielen aandrijven. Opvallend is dat deze Taycan 4S optioneel meer actieradius heeft dan de twee krachtigere en duurdere versies. Mits het optionele 93,4 kWh sterke accupakket (Performance Battery Plus) aangevinkt is heeft de Taycan 4S een actieradius van 463 kilometer. 13 kilometer meer dan de Turbo-versie. Mocht je dit accupakket niet aanvinken, dan moet je het doen met 79,2 kWh, een actieradius van 407 kilometer en 530 pk.

Porsche Taycan 4S Elektrische auto
Bron: Wheelsage/SRT

Modern interieur

Je kunt de Porsche Taycan 4S herkennen aan specifieke wielen in combinatie met rode remklauwen, die Porsche alleen bij de Taycan 4S levert. Verder zijn er verschillen in de bumpers, sideskirts en de rear diffuser is aangepast. Porsche heeft aan het interieur van de 4S tegenover de Turbo-versies niet veranderd. In de Taycan krijg je een hypermodern interieur met weinig fysieke knoppen. In het strakke interieur vind je een 10,4 inch scherm en mooie digitale klokken. Mocht je interesse hebben in deze elektrische Porsche, dan moet je nog even geduld hebben. In januari is de Porsche Taycan 4S beschikbaar bij de Porsche dealer.

Porsche Taycan 4S elektrische auto interieur
Bron: Wheelsage/SRT

Een andere elektrische Duister

Geïnteresseerd in elektrische auto’s? Dan is dit artikel over de Volkswagen E-Golf misschien wat voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Reageer op artikel:
Porsche Taycan 4S: de goedkope versie van de eerste elektrische Porsche
Sluiten