Life

De GTT 115 Hybrid: een stijlvol jacht met het DNA van Porsche

En ook nog verrassend "betaalbaar"

Het spreekwoord ‘schoenmaker blijf bij je leest’ is blijkbaar niet bekend bij de meeste autofabrikanten. Mercedes, Lexus en Bugatti passeerden onlangs nog de revue met hun drijvende projecten en dan kan Porsche natuurlijk niet achterblijven.

Samen met jachtbouwer Dynamiq ging het Duitse automerk aan de slag en het resultaat is een verrassend betaalbaar (relatief gezien, natuurlijk) jacht. De botenbouwer uit Monaco heeft een ietwat afwijkende strategie ten opzichte van de concurrentie. Prijs en aanpasbaarheid zijn namelijk hun unique selling points.

De GTT 115 is de jongste telg binnen de Dynamiq familie. Een 35 meter lang jacht ontworpen door de mensen van Porsche. Schepen van dit kaliber gaan vaak voor twintig miljoen euro of meer over de toonbank, maar de GTT 115 zit hier een flink stuk onder. De meest eenvoudige versie (die al behoorlijke luxe is) kost net geen twaalf miljoen euro.

Dynamiq GTT 115 Hybrid jacht van boven
Bron: Dynamiq

Via hun website kun je de standaard versie uitbouwen zodat hij voldoet aan al je wensen. Naast een ander likje verf kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwembad op je zonnedek, onderwaterverlichting, verwarmde badkamervloer en zelfs een disco pakket. Wie een beetje enthousiast is, klikt zonder problemen voor twee miljoen aan extra’s bij elkaar.

De hand van Porsche is subtiel, maar toch duidelijk zichtbaar. De Duitse autofabrikant weet hoe het met lijnen moet spelen en bewijst dit ook te kunnen doen met een jacht. Stijlvol, klassiek en opvallend zonder schreeuwerig te zijn. Eigenlijk dus precies zoals je van Porsche gewend bent.

19-05-2017 - Thomas Aalderink