Porsche lanceert custom-tool om je eigen horloge te ontwerpen

Porsche Design heeft een custom-tool gelanceerd waar auto- en horlogeliefhebbers hun eigen klokje kunnen ontwikkelen. Ook al koop je het horloge niet niet, alleen het ontwerpen is al leuk.

Naast autofabrieken heeft Porsche ook een designtak. Kleding, zonnebrillen, tassen, horloges, elektronica; de Duisters maken het allemaal. Nieuw is het custom-horloge, dat je tot in de details zelf kunt ontwerpen.

Creëer je eigen unieke Porsche-horloge

Het zelf te ontwerpen horloge is gebaseerd op het bestaande model Chronotimer Series 1. De custom-tool van Porsche stelt je in staat om het klokje volledig naar eigen smaak op te bouwen. Stem hem bijvoorbeeld af op die 911 die je in de garage hebt staan.

porsche, horloge, custom, tool

Zo’n beetje alle onderdelen van het Porsche-horloge kun je op maat en naar eigen smaak laten maken. Je hebt de keuze uit een grote reeks wijzerplaten, bezels en zelfs opwindroteren. Ook kun je spelen met kleur en grootte en uiteraard heb je de keuze uit een veelheid aan bandjes. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Meer informatie lees je hier, en via deze tool begin je direct met ontwerpen. De basisprijs is 4.950 euro.

‘Deze custom-tool is uniek’

“Geen enkele andere autofabrikant of horlogemerk biedt op dit moment een dergelijk programma aan. De kleuren, leersoorten en decoratieve stiksels op deze chronografen zijn allemaal afkomstig uit de autoproductie”, aldus Jan Becker, CEO van Porsche Design Group.

porsche design, custom, horloge

“De cirkel is rond. Ferdinand Alexander Porsche legde in 1972 de basis van het merk Porsche Design met het horloge Chronograph 1, nadat hij eerder de Porsche 911 had ontworpen. Nu zetten we de volgende logische stap en passen we de principes van sportwagentechniek toe op de productie van onze Zwitserse horloges. Het op maat gemaakte horloge laat de droom van veel 911-rijders uitkomen”, besluit de CEO.

⌚️ Check ook: De vijf meest opvallende horloges tijdens de Oscars 2020

Reageer op artikel:
Porsche lanceert custom-tool om je eigen horloge te ontwerpen
Sluiten