Stijn Kuster
Stijn Kuster | LinkedIn Wheels 26 feb 2021

Porsche maakt elektrische auto ‘overbodig’ met nieuwe brandstof

Hoewel Porsche druk bezig is met elektrische auto’s, kan de sportwagenfabrikant brandstofauto’s maar niet loslaten. Ze claimen nu een synthetische brandstof te hebben ontwikkeld die het rijden erop net zo groen maakt als rijden in een auto met een elektromotor.

Porsche is al even bezig met de ontwikkeling van deze brandstof. Nu brengt de autobouwer voor het eerst naar buiten hoe duurzaam hun eFuel is. Deze zou een elektrische auto voorlopig ‘overbodig’ maken.

‘Synthetische brandstof even vervuilend als elektrische auto’

“De emissies zijn veel beter dan de huidige brandstof aan de pomp, er worden minder vervuilende deeltjes en minder NOx (stikstofdeeltjes) geproduceerd”, aldus Frank-Steffen Walliser, hoofd Porsche-Motorsport.

Audi en Porsche jagen samen op Tesla met de E-tron GT

Het rijden op ‘eFuel’, zoals het merk het noemt, zou in totaal net zoveel uitstoten als elektrisch rijden. De fabrikant uit Stuttgart hoeft voor de brandstof geen nieuwe aandrijflijn te ontwikkelen. Door een onaangepaste Porsche 911 GT3 de synthetische brandstof te laten drinken moet de sportwagen net zo milieuvriendelijk zijn als een Taycan.

Porsche, synthetische, brandstof, eFuel
(Afbeelding: Porsche)

“Als we volledig gaan produceren, verwachten wij een CO2-reductie van 85 procent ten opzichte van traditionele brandstof”, aldus Walliser in Evo Magazine. De CO2-uitstoot is volgens Porsche vergelijkbaar met die van een elektrisch voertuig, inclusief het opwekken van stroom en de productie van de accu.

Waar de brandstof van Porsche precies uit bestaat en of elke brandstofauto zonder aanpassingen erop zou kunnen rijden, is nog onbekend. De producent verwacht in 2022 al 130.000 liter eFuel te produceren.

Porsche Taycan Cross Turismo

Vooralsnog kan de nieuwe brandstof zich misschien meten met de uitstoot een elektrische auto, maar de ontwikkeling van accu’s staat natuurlijk ook niet stil. Zo deed de topman van Audi vorige week nog een interessante voorspelling over de grootte ervan. Daarnaast is het ook geen straf meer om elektrisch te rijden. Zo testten we onlangs de Porsche Taycan Cross Turismo, die nog niet op de markt is verschenen. Bekijk hier onze review.

Experts onthullen dat thuiswerkers beter geen E10 kunnen tanken

Reageer op artikel:
Porsche maakt elektrische auto ‘overbodig’ met nieuwe brandstof
Sluiten