Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Wheels 15 okt 2019

Porsche en Boeing ontwerpen vliegende elektrische auto

Er wordt al jaren, zo niet decennia gepraat over de vliegende auto, maar we hebben er nog nooit een voorbij zien vliegen. Toch komt het fenomeen steeds dichterbij. Porsche en Boeing ontwerpen nu zelfs een vliegende elektrische auto.

We houden van collaborations, zoals deze samenwerking tussen Casio en de virtuele band Gorillaz. Hadden we niet zo snel bij elkaar gezocht en dat geldt ook voor de Duitse autobouwer Porsche en de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing.

Porsche en Boeing bundelen krachten voor vliegende elektrische auto

Maar als er een vliegende auto ontworpen moet worden, is het natuurlijk best logisch dat een vliegtuigbouwer en autobouwer elkaar opzoeken om hun krachten te bundelen. Porsche en Boeing hebben de handen ineengeslagen met premium mobility als hoger doel. Het eerste project is een experimentele vliegende elektrische auto, zo bevestigt Detlev von Platen, lid van de Executive Board for Sales and Marketing van Porsche.

porsche, boeing, vliegende elektrische auto
Bron: Boeing

Boeing heeft de eerste ontwerptekeningen gedeeld en het eerste wat bij ons opkomt als we het futuristische ding zien, is een vliegende variant van de Batmobile. De vliegende elektrische auto wordt ontworpen om verticaal te landen en stijgen en het voertuig is volledig elektrisch. Het concept van de auto volgt op een recent onderzoek van Porsche naar stedelijke mobiliteit in de lucht. Stedelijke luchtvoertuigen zullen het reizen in steden naar verwachting na 2025 efficiënter en goedkoper maken. Het specifieke model is ontworpen met de ‘premium rijder’ in het achterhoofd. Dus mocht deze vliegende elektrische auto de markt halen, verwacht dan een ook een verkoopprijs à la Porsche.

Eerste elektrische Porsche

De vliegende elektrische auto die samen met Boeing wordt ontworpen, is op dit moment nog een concept. Eerder dit jaar presenteerde Porsche wel al haar eerste volledig elektrische auto. Lees meer over de Taycan en de Taycan 4s.

✈️ Bekijk ook: Heldhaftige piloot landt grootste vliegtuig ter wereld ondanks bizarre windvlagen

Reageer op artikel:
Porsche en Boeing ontwerpen vliegende elektrische auto
Sluiten